test

Đukanović: Kilibarda svojim autentičnim djelovanjem obilježio istorijske procese savremene Crne Gore

Standard

25/05/2023

12:09

Doskorašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti profesora, pisca, naučnika i istaknutog političara Novaka Kilibarde njegovoj porodici.



Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg cijenjenog supruga, roditelja, brata i đeda Novaka Kilibarde, čuvenog profesora književnosti, pisca i naučnika, i isto tako značajnog političara koji je svojim autentičnim djelovanjem obilježio istorijske procese savremene Crne Gore, čijoj je obnovi nezavisnosti dao neprocjenjiv doprinos – kazao je Đukanović.

Istakao je da njegov prepoznatljivi politički angažman simbolički ilustruje i put državnog razvoja i demokratskog zaokreta i preporoda Crne Gore minulih decenija.

Ostaće upamćen između ostalog i po originalnosti i postavljanju novih standarda u političkom životu naše zemlje, kao i po hrabrosti da ih zastupa, ne štedeći ni sebe ni druge, stavljajući bezrezervno svoj profesorski i naučni ugled i autorotet u funkciju odbrane crnogorskog državnog i nacionalnog identiteta. Sa pijetetom ću čuvati uspomenu na odnos međusobnog uvažavanja i prijateljstvo koje smo izgradili tokom dugogodišnje saradnje u najodsudnijim izazovima za Crnu Goru. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća – zaključio je Đukanović.

Izvor (naslovna fotografija):

Milo Đukanović

Ostavite komentar

Komentari (0)