test

Đuričković: Logično je i očekivano da Mandić i Knežević uskrate podršku Vladi

Standard

24/05/2024

21:01

Međunarodni sekretar Socijaldemokrata Miloš Đuričković pozdravio je odluku Andrije Mandića i Milana Kneževića da uskrate podršku i pokrenu postupak za izglasavanje nepovjerenja Vladi Crne Gore.

Đuričković je u objavi na društvenoj mreži X naveo da “glasanje Vlade Crne Gore za Rezoluciju o Srebrenici, uprkos činjenici da je većina parlamentarne većine protiv Rezolucije, predstavlja kršenje volje parlamentarne većine”.

Povezani Članci

“Ako uzmemo u obzir da je jučerašnja sjednica u Ujedinjenim nacijama bila istorijska bitka za Vučića, Srbiju i srpski narod ma gdje god se on nalazio, logično je da je jučerašnje glasanje Crne Gore strašan udarac prije svega za predstavnike Srba u Skupštini Crne Gore”, ističe Đuričković.

Podsjeća da je pred put za Njujork, Patrijarh srpski Porfirije davao blagoslov Vučiću, da su čitane molitve tokom jučerašnjeg dana i zvona zvonila na svim crkvama u Srbiji i ocjenjuje da je najmanje što su Mandić i Knežević mogli da urade kao predstavnici Srba u Crnoj Gori – upravo da uskrate podršku Vladi Crne Gore.

“Odluka Andrije Mandića i Milana Kneževića da uskrate podršku Vladi Milojka Spajića, logičan je i očekivan čin. Svakako je dokaz da, bez obzira na cijenu, spremni su do kraja braniti srpski narod. Koliko god se ja lično ne slagao sa stavovima gospodina Kneževića i Mandića, bilo bi nestvarno očekivati da podržavaju Vladu Crne Gore koja je, kako oni tvrde, glasala za to da se Srbi proglase za genocidan narod. Ipak, i da se desi takav neralan scenario i nastave da podržavaju Vladu koja je, kako oni tvrde, proglasila Srbe za genocidan narod, imao bih samo reći: Su čim ćete izać pred Miloša i pred druge srpske vitezove, koji žive doklen sunca grije?”, navodi Đuričković.

Izvor (naslovna fotografija):

Miloš Đuričković, SD

Ostavite komentar

Komentari (0)