Đurović: Pod hitno otvoriti dijalog, u srijedu sastanak o prevazilaženju političke krize

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović kazala je da je uputila dopis svim predsjednicima parlamentarnih partija za sastanak povodom otvaranja dijaloga o prevazilaženju političke i društvene krize, koji je zakazan za srijedu u 12 sati.
Đurović: Pod hitno otvoriti dijalog, u srijedu sastanak o prevazilaženju političke krize

Danijela Đurović, foto: Skupština Crne Gore

“Crna Gora se nalazi u dubokoj političkoj i društvenoj krizi, smatrala sam neophodnim da se pod hitno otvori politički dijalog u kojem će učestvovati svi predsjednici parlamentarnih partija u Crnoj Gori. S tim u vezi sam uputila dopise svim predsjednicima za sastanak koji je zakazan za srijedu u 12 časova”, kazala je Đurović na konferenciji za medije.

Brine je, kako kaže, da smo u ovom izazovnom trenutku ponašanjem i postupanjem svih političkih subjekata došli u situaciju gdje je dovedena u pitanju i bezbjednost u Crnoj Gori.

“Smatram to izuzetno velikim problemom, i smatram obavezom svih političkih subjekata da nađemo načina da se dogovorimo oko vrlo važnih pitanja koje opterećuju naše društvo”, istakla je ona.

Prema njenim riječima, samom činjenicom da nemamo funkcionalan Ustavni sud lokalni izbori održani u 14 opština još su u fazi čekanja i imamo problema oko proglašenja rezultata i funkcionalnosti lokalnih samouprava.

“U pitanju je jedna od najvažnijih sudskih institucija u državi, pred njom je preko 3.700 ustavnih žalbi”, podsjetila je ona.

Činjenicom da nemamo Ustavni sud, ističe Đurović, ne postoji adekvatna institucionalna instanca kja će dati odgovore na preispitivanje postupaka i zakonskih rješenja.

“Upravo je to razlog zašto sam ponovo apelovala da sjednemo i pokušamo da nađemo rješenje i kompromis u izazovnom trenutku. Najviše me brine pitanje ugrožene bezbjednosti u Crnoj Gori. Krajnji je trenutak da zajedno sjednemo i da nađemo rješenje da izađemo iz ove situacije”, navela ona.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


BMX

Gospodjo, otisli ste kod Vučića u Beograd i odmah zatim ste uvrstili u dnevni red Zakon o predsjedniku koji je predlozio DF. Radili ste po njegovom naredjenju iako ste bili svjesni da time ozbiljno narusavate i suspendujete Ustav i pravni poredak i ulazite u zonu teske krivicne odgovornosti a samim tim opasno narusavate mir i bezbjednost drzave. Pripadate partiji koja je ispod cenzusa i ne pripada vam (kao ni bratu Abazu) visoka drzavna funkcija na kojoj ste trenutno, po nikakvom osnovu

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Skupština razriješila Konjevića i Krivokapića,  bez većine za sudije Ustavnog suda

Skupština u načelu usvojila izmjene Zakona o predsjedniku

Đurović: Mi nismo mala Ukrajina, niti želimo postati u bilo kom kontekstu bezbjednosno rizično područje

ĐUROVIĆ ZA STANDARD: Nezadovoljan sam odnosom države i investitora, CG treba da bude dio otvorenog sistema

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

SDT ispituje kako su dodjeljivani stambeni krediti funkcionerima

ABAZOVIĆ: CG nije potpuno očišćena od kriminala i korupcije, uz pomoć koja stiže u januaru biće još bolje

Uredništvo RTCG-a: Izvinjavamo se Vukoviću zbog neprijatnosti, tekst objavljen greškom

Istanbul utočište škaljaraca i kavčana: Kriju se pod lažnim identitetima, žive na visokoj nozi