Do 5. decembra izbori u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju

Izbori za nove sazive skupština Mojkovca, Petnjice i Cetinja biće održani istoga dana i to najksanije do 5. decembra 2021. godine, potvrđeno je Standardu iz kabineta Predsjednika.
Do 5. decembra izbori u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju

Prema važećem Zakonu o izboru odbornika i poslanika, te Zakonu o lokalnoj samoupravi, utvrđeno je da se izbori za Skupštinu održavaju najkasnije 15 dana prije isteka mandata Skupštine.

”Ovi izbori biće održani istoga dana i to najksanije do 5. decembra 2021. godine. U tom slučaju, a imajući u vidu član 14 stav 2 Zakona o izboru odbornika i poslanika, koji nalaže da od dana raspisivanja izbora do njihovog održavanja ne može proteći manje od 60 ni više od 100 dana, već je od 27. avgusta počeo da teče zakonski rok, u kojem bi konačno do 6. oktobra ove godine Predsjednik Crne Gore bio dužan da raspiše izbore za nove sazive skupština Mojkovca, Petnjice i Cetinja”, navodi se u odgovoru.

Aktuelni saziv Skupštine opštine Mojkovac konstituisan je 20.12.2017. godine, Skupštine opštine Petnjica 25.12.2017. godine i  Skupštine Prijestonice Cetinje 28.12.2017. godine, a mandat traje četiri godine.                   

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

(UŽIVO) Izbrojani svi glasovi: Evropski tim za Nikšić ima 18 mandata, Za budućnost Nikšića 11, a Demokrate 10 mandata

Dr Mugoša ministarki zdravlja: Prijeti blokada rada Ljekarske komore, očekujte brojne sudske postupke

Blažić: Uvesti otvorene liste i neposredne izbore

ONI PREDSTAVLJAJU GRAĐANE: Koja su zanimanja crnogorskih političara

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

VJEROVALI ILI NE: Zavod za zapošljavanje traži “ovlašćeno lice za pranje novca i finansiranje terorizma” za platu od 250 eura

Radović prekinuo sjednicu, DF: Vlast u Budvi više ne postoji

Vuković: Jedva sam čekao da počne program Gradske TV, biće to najbolja televizija u CG

Kukuličić nije priveden jer se čeka zvanična izjava Vukovića