DPS Katiću: Vratite državne zastave na mjesta koja im pripadaju, pošto su na volšeban način nestale

Sigurni smo da ne pripadate onima koji ne poštuju zakone države u kojoj žive, rade i politički djeluju, te očekujemo da će se na institucijama našeg grada, koliko od sjutra, zavijoriti državne zastave Crne Gore, poručiili su iz DPS Herceg Novi.
DPS Katiću: Vratite državne zastave na mjesta koja im pripadaju, pošto su na volšeban način nestale

DPS

Njihovo pismo prenosimo u cjelosti:

Poštovani predsjedniče Opštine Herceg Novi, gospodine Katiću,

Iako vjerujemo da ste kao predsjednikOpštine i član PredsjedništvaDemokratske Crne Gore, upoznati sa zakonima države Crne Gore, koristimo priliku da Vas podsjetimo na Zakon o državnim simbolima i Danu državnostigdje je utvrdjeno, u Članu 15 stavka 4. da se zastava stalno vije na „zgradama lokalne samouoprave i javnih ustanova čiji je osnivač država odnosno lokalna samouprava.“

Pošto su u našem gradu na neki volšeban način zastave države Crne Gore nestale, obraćamo Vam se kao legalisti, prvom čovjeku Opštine Herceg Novi i članu Predsjedništva Demokratske Crne Gore koja je, bar deklarativno, legalistički oprijedjeljena a i u svom nazivu ima ime države Crne Gore, da preduzmete korake u cilju vraćanja državnih zastava na mjesta koja im pripadaju. Sigurni smo da ne pripadate onima koji ne poštuju zakone države u kojoj žive, rade i politički djeluju, te očekujemo da će se na institucijama našeg grada, koliko od sjutra, zavijoriti državne zastave Crne Gore.

Dozvoljavamo mogućnost da nekim sticajem okolnosti i nijeste obaviješteni daje neko poskidao zastave, da bi ih zamijenio novim ili revitalizirao, pa, eto, zaboravio da ih vrati. Evo, mi Vas obavještavamo o stanju stvari i zahtijevamo da tome „nekome“ naložite da postupi po zakonu, ali i po osjećaju časti, dostojanstva, pripadanja državi bez obzira na politička i ideološka oprijedjeljenja.

Podsjećamo Vas da u gradovima gdje koalicionu vlast vrši Vaša stranka, zastave nijesu uklonjene sa zgrada institucija, naprotiv. I ne samo institucija. Dovoljno je da odete do Kotora, nije preko svijeta, pa da vidite kako se državna zastava vije na vrhu drevnih gradskih zidina. Dolazimo i do detalja koji nije zakonska obaveza ali je uobičajeno u svim zemljama i gradovima da se zastave države ističu na markantnim lokacijama, istorijskim fortifikacijama i sl. Zastava države Crne Gore uklonjena je i sa tvrdjava Kanli kula i Forte Mare gdje su se godinama vijorile. Lijepo je što se na Forte mare vije zastava Herceg Novog ali svakako je pored nje mjesto i državnoj zastavi.

U očekivanju da ćete preduzeti aktivnosti u okviru Vaših ingerenecija, zakona države koji Vas obavezuju, ujedno skrećući pažnju nadležnim ogranima o evidentnom kršenju zakona, a u ime građanki i građana našegzajedničkog grada.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Zastava PVK Jadran podignuta na Toru: Zvijezda Škvera puni vijek sja

Nema više bijelih rukavica i umivene retorike: Traže se izbori, poštovanje Ustava i deblokada Ustavnog suda

Poziv Abazoviću, Adžiću i Brđaninu na memorijalno okupljanje povodom 30 godina od deportacije izbjeglica

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Sajber napad na Crnu Goru: KO SE KRIJE IZA IMENA CUBA RANSOMWARE?

Zaključena sjednica OIK-a: Predstavnici opozicije u Glavnom gradu pokušali da izvrše pravno nasilje

Recepti s medom koje morate probati: dodajte ga u slana jela i oduševiće vas

Haos u Skupštini Republike Srpske: Hajde momak, sjedi dolje, nemoj da galamiš ođe i da se obadaš