test

DPS Kotor: Dio OIK ovih dana u kontinuitetu krši Zakon o izboru odbornika i poslanika

Standard

07/10/2024

20:15

Dio članova Opštinske izborne komisije u Kotoru ovih dana u kontinuitetu krši imperativne norme Zakona o izboru odbornika i poslanika, saopšteno je iz kotorskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Prema njihovim riječima, bezakonje i anarhija polako postaju obrazac funkcionisanja i pravilo u radu više članova OIK koji, iz samo njima znanih razloga, rizikuju krivične prijave i potencijalne sankcije.

“Jer, težak izborni poraz koji je doživjela odlazeća vlast, uz 700 glasova manje nego u junu prošle godine, neće ni na jedan način biti manji debakl ako se nezakonitim radom i pritiscima, pritom braneći ozbiljne neregularnosti, spriječi mogućnost da građani ostvare svoje biračko pravo onako kako zakon to nalaže. Pritom, izborni krah odlazeće nesposobne vlasti ponajmanje bi trebalo da bude razlog da se dio članova OIK ponaša na ovaj način – nema potrebe da se na ovaj način svete građankama i građanima Kotora”, stoji u saopštenju DPS-a.

Oni tvrde da neće dozvoliti da dio OIK Kotor na ovaj način opstruira izborni proces.

“Naprotiv. Neće samo biti ponovljeni izbori na Prčanju, već i na Mircu. A nakon toga ćemo formirati vlast i onu dosadašnju, koja ništa nije uradila za Kotor, poslati u opoziciju. Demokratskoj partiji socijalista na ovim je izborima svaki treći birač dao glas, ne samo da smo najjači, već imamo i gotovo 300 glasova više od najbližih konkurenata i, u skladu s tim, imamo dodatnu obavezu da štitimo zakon i neotuđiva ustavna prava građana”, navodi se u saopštenju OO DPS Kotor.

Iz DPS Kotor pozivaju članove OIK, koji, kako navode, nemaju namjeru da budu saučesnici u krivičnim djelima na koja ih ovih dana podstrekava odlazeća vlast.

“Da ne učestvuju u bezakonju i da zajedno svi doprinesemo završetku izbornog procesa u Kotoru koji će voditi i ka proglašenju konačnih rezultata”, stoji u saopštenju kotorskog DPS-a.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)