DPS Kotor: Lokalnu samoupravu i Komunalno preduzeće iznenadile prve kiše

Prve septembarske kiše u Kotoru pokazale su nažalost da Komunalno DOO nije odradilo svoj ljetnji zadatak kako bi pripremilo grad za prve obilne padavine. Poplavljeni pristupi školama, kišni kanali koji se prelivaju preko ulica i u svemu tome smeće koje pluta gradom jučerašnja su turistička aktrakcija koju nam je obezbijedilo Komunalno preduzeće, saopštio je DPS Kotor.
DPS Kotor: Lokalnu samoupravu i Komunalno preduzeće iznenadile prve kiše

Foto: DPS Kotor

Ovakvo stanje je, dodaju, očekivano jer uprava ovog javnog preduzeća Kotoranima jasno daje do znanja da nema vremena da se bavi čistoćom u gradu jer su zauzeti drugim rabotama.

“Iako su dobili nalog za čišćenje kanala od strane Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora posao nije završen, već se maksimalni napor ulaže u revanšizam unutar preduzeća, u ponovnu izradu nove sistematizacije radnih mjesta kojom se nagrađuju podobni a ponižavaju kvalifikovani. Kruna njihovog licemjernog upravljanja preduzećem jeste namjera da se poveća nadoknada članovima Upravnog odbora, po principu „ima se, može se“”, kažu u kotorskom DPS-u.

Ipak, naglašavaju, moraju da odaju priznanje Komunalnom Kotor jer uspješno testiraju strpljenje građana Kotora.

“Nakon ljetnje sezone u kojoj je dominirao nered i smrad na ulicama, čekamo jesen i zimu nespremni – ili je baš to i plan – da voda odnese i opere smeće sa ulica našeg grada”, navode iz kotorskog DPS-a.

Naglašavaju da građani Kotora i kroz ovo vide da su revanšizam i populizam prioriteti uprave našeg grada, a to najbolje znaju svi oni koji su dali podršku budžetu.

“Ostalo je samo da se nadamo da na narednom glasanju za budžet neće gledati svoje lične interese, nego interese grada i građana koji su ih birali. Na kraju, neizostavno pitanje za predsjednika Opštine – kada će Komisija za praćenje rada Komunalnog DOO Kotor, kao Vaš predlog od ljetos za rješavanje očiglednog problema zatrpanosti grada smećem i nikakvog rada ovog preduzeća, uopšte početi sa radom? Da li će to biti još jedna u nizu farsi ili ćete stvarno nešto preduzeti da grad opet bude čist?”, zaključuju Opštinskom odboru DPS Kotor.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

DPS Kotor: Politička korupcija, osmišljena u bezbjednosno-obavještajnim krugovima

Kotor: U ovoj godini realizacija projekata vrijednih 18,5 miliona eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

VOĐU ŠKALJARSKOG KLANA PRATILI PREKO TRUDNE SUPRUGE: Vukotić primjetio ubice, ali nije uspio da se spase

Dvojica mladića brutalno tukli žrtvu, ostali nijemo posmatrali

GI 21.maj: Pokrenut postupak protiv Đapića zbog govora mržnje

Malo o KONJAKU: Šta znači VS, VSOP, XO i zašto se pije iz okruglih čaša?