DPS Kotor: Održani parastos zločincu Draži Mihailoviću, u organizaciji Crkve Srbije, drski je šamar antifašističkom nasljeđu Crne Gore

Parastos osuđenom ratnom zločincu Dragoljubu Draži Mihailoviću, održan na teritoriji opštine Kotor, u organizaciji Crkve Srbije, drski je šamar antifašističkom nasljeđu, brižljivo njegovanom u crnogorskom društvu i institucijama Crne Gore, poručili su iz Opštinskog odbora DPS Kotor.
DPS Kotor: Održani parastos zločincu Draži Mihailoviću, u organizaciji Crkve Srbije, drski je šamar antifašističkom nasljeđu Crne Gore

Ilustracija

“Povampireni duh fašizma, koji se ne smiruje od 30. avgusta 2020. godine, uvodeći istorijski revizionizam kao program rada uspostavljenih vlada, uz intenzivnu podršku proruskih medija, ali i tzv. nezavisnih, koji tehnikom meke promocije antidržavnih akcija, postaju dio ruskoga propagandnog ekosistema, uporno provocira građane i građanke Crne Gore.

Kroz instituciju države Srbije, gdje se i organizuje liturgija i parastos čovjeku koji je saradnjom sa fašistima i izvođenjem programa velikosrpske ideologije, oličene u etničkom čišćenju i zvjerskom ubijanju svojih sunarodnika, želi se Crna Gora pretvoriti u Srbiju, u kojoj su izjednačeni partizanski i četnički pokret i rehabilitovan svaki ratni zločinac iz Drugog svjetskog rata”, istakli su iz kotorskog DPS-a.

Poručuju da Kotor i Crna Gora neće ćutati na ovakve sramotne pojave.

“Ne smijemo i nećemo ćutati zbog slavnoga 13. jula 1941. godine i velikih žrtava fašističkog terora. Svi naši narodni heroji i herojke koji su stavili svoj život na oltar slobode i tekovine NOB-a obavezuju nas da čuvamo ono što Crnu Goru čini državom dostojanstva, a crnogorsko društvo građanskim i evropskim”, naglasili su.

Opštinski odbor DPS Kotor ograđuje se, kako kažu, od ovoga varvarskog čina kojim se želi poniziti antifašistička ideja, na kojoj se obnovila oteta državnost Crne Gore.

“U ime svih građanki i građana Kotora, koji su izrazili zgražavanje zbog onoga što se odigralo u okvirima našega grada, iskazujemo prezir i obećavamo borbu koja će trajati koliko i partizanska, koja je porazila Dražu Mihailovića i njegove istodjelatnike”, zaključuju u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Bogdanović: Da su sjutra izbori DPS bi se vratio na vlast

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Smijenjen Aleksa Bečić

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vuković najavio krivične zbog rušenje fasade kuće Vujovića

Pet predmeta zbog ratnih zločina protiv civila

Saobraćajna nesreća na putu Podgorica – Nikšić: Jedna osoba poginula, četiri povrijeđene

Na zvaničnim ceremonijama i “lažni crnogorski princ”