DPS: Novinar Siniša Luković ne prestaje da targetira pojedince koji su meta kampanje narušavanja ugleda i časti

Novinaru na zadatku, Siniši Lukoviću, ne zamjeramo nepoznavanje sistema bezbjednosti i odbrane naše države, kao i procedure nabavke unutar ministarstva na čijem je čelu bio Predrag Bošković, poručili su iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).
DPS: Novinar Siniša Luković ne prestaje da targetira pojedince koji su meta kampanje narušavanja ugleda i časti

Ilustracija

Jer da se Luković pitao, prema riječima DPS poslanika, “vjerovatno o toj temi nikada ništa ne bi ni napisao, pošto je, vjerujemo ipak svjestan da o tome ništa ne zna”.

“Nama, a i čitaocima tabloida za koji radi Luković, jasno je da polje njegovog interesovanja i “ekspertize” doseže do nanošenja političke šteta onima za koje njegovi “šaptači” procijene da su poželjne mete kampanje narušavanja ugleda i časti”, pojasnili su iz Kluba.

Napominju da je “modus operandi” razradio šef Lukovića.

“Uostalom taj “modus operandi” razradio je Lukovićev šef, Željko Ivanović koji, čak i sada u sedmoj deceniji života, nakon godina profesionalnog i životnog iskustva, ne prestaje da targetira ljude, ispostavljajući ih kao legitimne mete za razne sociopate koji se napajaju mržnjom iz njegovih tekstova”, naveli su oni.

Iz Kluba poslanika DPS osvrnuli su se na  Zakon o medijima.

“Kada bi od raznih političkih i parapolitičkih aktivnosti, Siniša Luković i njegovi urednici, imali vremena i za novinarstvo, pa izučili Zakon o medijima, znali bi da član 24. Zakona propisuje da se odgovor na klevetnički tekst mora objaviti bez izmjena i dopuna na istoj strani štampe u kome je objavljen medijski sadržaj. Tačnije, plasman u mediju treba da odgovara plasmanu medijskog sadražaja na koji se odnosi, a odgovor se mora objaviti u prvom, a najkasnije u drugom izdanju medija. To što Luković i medij za koji radi nijesu ispoštovali ovu zakonsku odredbu, nas ne čudi”, pojasnili su iz DPS.

U Klubu poslanika smatraju da se “Luković uživio u ulozi koja prevazilazi i tužilačku”.

“Šta očekivati od Siniše Lukovića, koji pravilo o pretpostavci nevinosti tumači na način da od oklevetanih aktera njegovih tekstova, traži da dokažu nevinost?! Jasno je da se Luković uživio u ulozi koja prevazilazi i tužilačku. Jer čak i tužioci dokazuju krivicu, dok Luković očigledno smatra da se njegove optužbe smatraju neprikosnovenom istinom. A ako se činjenice ne slažu sa Lukovićevim “mišljenjem”, kao u slučaju klevetanja Predraga Boškovića – tim gore po činjenice”, zaključuju iz Kluba poslanika DPS.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Zbog nacionalne pripadnosti smo ugroženi, ponižavani i diskriminisani, nemoguće je raditi u ovakvim uslovima!

Smijenjen Aleksa Bečić

Šehović: Parlamentarnom istragom dobićemo istinu o postupanjima policije 4. i 5. septembra na Cetinju

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Podgoričanin Dražen Vojvodić ranjen na putu ka Lovćenu

Advokat Borović: Preispitati rad Jovanića, Medenice i Čađenovića

Političari žmure dok Crnoj Gori ”nestaju” stanovnici

Otvoreno pismo Vladimiru Čađenoviću: Stvoriti neophodne uslove za život dostojan čovjeka