DPS: Postavljanje Šukovića na poziciju prvog policajca je skandalozno

Imenovanje Predraga Šukovića, osobe koja je pravosnažno osuđena zbog prijetnji tadašnjem premijeru a trenutno poslaniku, Dušku Markoviću, na mjesto šefa SPO, pokazuje da sistem koji personifikuje aktuelni premijer, i dalje pokazuje tendenciju osvete prema DPS i promoviše kadrove koji posjeduju ovu karakteristiku, navode iz Demokratske partije socijalista.
DPS: Postavljanje Šukovića na poziciju prvog policajca je skandalozno

Iz ove partije poručuju da je skandalozno da se postavljenjem na odgovornu poziciju prvog policajca u borbi protiv organizovanog kriminala, rehabilituju ljudi koji su pokazali ličnu neodgovornost, zbog čega su krivično procesuirani, pritvarani i pravosnažno osuđeni.

“To nije nikakav „inkluzivan“ model vladavine, već prilično politički perverzan i nemoralan, posebno imajući u vidu da je glavni idejni tvorac ovakvih i sličnih kadrovskih rješenja, u poziciji odlučivanja isključivo našom političkom voljom. Uostalom, ovakvu osvetničku matricu koju očigledno i dalje promoviše aktuelni premijer, pokušala je da forsira i prethodna vlada, pa je završila neslavno, i urušila se”, dodaje se u saopštenju DPS-a.

“Poslovica kaže da se pametan čovjek uči na tuđim greškama, a onaj koji to nije na sopstvenim. Nadamo se da u novoj vlasti ima dovoljno pameti da u najkraćem mogućem roku zaustavi praksu inferiorne osvete prema DPS-u i potragu za kadrovima koji su spremni da se tim aktivnostima bave”, zaključuju u DPS-u.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Konjević Spajiću: Svaka čast! Vaše “kuliranje” parlamentarne većine je za desetku

Vlada donijela novu Odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u luci Bar

Pala Vlada Zdravka Krivokapića

Završena rasprava o Tužilačkom savjetu, sjutra glasanje

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Marija Vicković : Nikad nijesam maštala o braku, ali želim da budem majka

Milatović: Marović se povukla iz prethodne, znala da će više uraditi u DPS-manjinskoj Vladi – Marović: Uradićemo velike stvari

SNP: Knežević na meti, ”patriotski aktivisti” da uspore malo i ne kvalifikuju odmah krivično djelo

Lavrov: Rusija ne traži predaju Zelenskog, naš cilj ne uključuje promjenu režima u Ukrajini