DPS:Iza dvije najgore vlade u istoriji Crne Gore ostaju isprazna obećanja

Odlazeći dvojac Abazović – Šćekić krstari Crnom Gorom i “relaksirano” obećava ono što bi već bilo realizovano da nijesu “oslobodili” Crnu Goru 30. avgusta 2020. godine. Posljednja u nizu je bila posjeta Opštoj bolnici u Beranama, ocijenili su iz DPS Komisije za zdravstvo.
DPS:Iza dvije najgore vlade u istoriji Crne Gore ostaju isprazna obećanja

DPS

“Obećali su, naravno ako im Vlada ne padne u petak, da će Berane postati regionalni centar, da će se ulagati u zdravstvo, da će poteći med i mlijeko… Ako ne padne Vlada, Abazović će kupiti i dva helikoptera itd”, dodaju iz Komisije.

Sreća je naša, kako kažu, što će ova Vlada “pasti za par dana” i, kako navode, “nećemo morati više da slušamo isprazna obraćanja ovog dvojca sa kormilarom u drugoj državi”.

“Cijeneći javnost u Crnoj Gori podsjetićemo, kad već resorni ministar neće, samo na dio ulaganja u zdravstvo u Beranama u godinama kada su vlade vodili premijeri iz DPS. Izdvajamo da je u Poliklinički centar sa urgentnim centrom uloženo 2.098.000 € a za priključke za potrebe poliklinike 182.000 eura, za kupovinu novog skenera uloženo je 330.000 eura, zatim 432.000 eura obezbijeđenih iz sredstava mehanizma NATO-a za pomoć u vanrednim situacijama a za kupovinu magnetne rezonance, analognog mamografa i mnogih drugih savremenih dijagnostičkih aparata. Inicirana je ideja otvaranja i obezbjeđenja prostora za angio-salu još 2019. godine, kao i stvaranje odličnih infrastrukturnih kapaciteta za infektivno odjeljenje, pedijatriju, tranfuziologiju, neurologiju, dijaliza, i dr”, pojasnili su iz DPS.

Smatraju da je Crnoj gori potrebna ” kompetentna i odgovorna Vlada”.

“Za razliku od naših konkretnih rezultata, iza dvije najgore vlade u istoriji Crne Gore ostaju isprazna obećanja, zaustavljeni svi razvojni projekti, crni rekordi u borbi sa COVID-om, ugašen transplantacioni program, obuhvat MMR vakcinacijom na istorijskom minimumu itd. Zato je otkucao sat i 43. Vladi a Crnoj Gori je prijeko potrebna nova kompetentna i odgovorna Vlada sa vizijom i sposobnošću da rješava probleme a ne da ih proizvodi”, zaključuju iz DPS Komisije za zdravstvo.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Konjević Spajiću: Svaka čast! Vaše “kuliranje” parlamentarne većine je za desetku

UŽIVO: U Kijevu ponovo eksplozije, ruski konvoj dug 27 km ide ka gradu

CKB i NLB napravile najveći profit, u minusu samo Komercijalna

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

REKONSTRUKCIJA KRVAVE DRAME NA CETINJU: Okršaj policije i ubice trajao 17 minuta, za to vrijeme niko od građana nije stradao

Policija potvrdila navode Radunovića: Prvi poziv upućen u 15 sati i 22 minuta

Zbog vrijeđanja i drskog ponašanja Rosandić će prekršajno odgovarati

Raonić o propustu u Dnevniku: Sramna greška, pokrenut je postupak