Đukanović o ekspozeu Krivokapića: Izlaganje obilovalo kontradiktornostima, ovo nisu prvi demokratski izbori

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović istakao je da je dobro što je započet proces za izbor nove vlade, kao i da ocjena da su ovo prvi demokratski izbori ne može da stoji. On je to kazao u izjavi za medije nakon izlaganja ekspozea mandatara Zdravka Krivokapića u Skupštini.
Đukanović o ekspozeu Krivokapića: Izlaganje obilovalo kontradiktornostima, ovo nisu prvi demokratski izbori

“Kao i o svakoj prethodnoj Vladi treba suditi na osnovu onoga što će raditi, a ne onoga što najavljuju. Osnovni utisak mi je da je kompletno izlaganje zasnovano na polemičkim tezama u odnosu na predarasude koje je mandatar formirao u prethodnom vremenu i to nikad nije dobro polazište”, istakao je Đukanović.

On je dodao da je bilo mudrije sačekati sa kritikama, kao i da je izlaganje mandatara Krivokapića obilovalo kontradiktornostima.

“Izbjegle bi se kontradiktornosti kojima je obilovalo izlaganje. Odaje se priznanje EU, a istovremeno se kritikuje ono što je Crna Gora uradila u međunarodnoj politici”, kazao je Đukanović.

Napominje da je Crna Gora daleko iskoračila ispred svih drugih zemalja, te da je to činjenica.

“Znamo da ne može stajati ocjena da su se dogodili prvi demokratski izbori. Sve dosadašnje izbore je pratila upravo međunarodna zajednica i na bazi tih izbornih procesa Crna Gora je postala članica NATO-a. Tako nije moguće ni govoriti o Crnoj Gori kao sprženoj ekonomiji, jer znamo da je ona danas značajno ispred drugih ekonomija u regionu i to nije došlo kao dar sa neba. Teško se može odoljeti utisku da je riječ o ozbiljnim predrasudama”, saopštio je Predsjednik.

Đukanović je kazao da tu treba stati sa komentarima.

“Crna Gora je dobila Vladu koju je tražila voljom građana i najvažnije je da ona počne da funkcioniše, pa ćemo svi biti u prilici da relevantnije sudimo o učincima”, zaključio je Đukanović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Đukanović: Potpisaću ponovo izglasane zakone, ne i opoziv ambasadora

Predsjednik Đukanović: Ne razmišljam o odlaganju izbora, nad Crnom Gorom je 1918. izvršen zločin, do poslednjeg daha ću raditi na obnovi Crnogorske pravoslavne crkve

Izglasana nova Vlada, 41 poslanik dao podršku Krivokapiću

ĐUKANOVIĆ: Većinska Crna Gora nikada neće poistovjetiti patriote i izdajnike, zločince i njihove žrtve

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Kako je Amfilohije govorio za Standard: Temeljni ugovor potpisati sa mnom, ne sa Beogradskom patrijaršijom

(VIDEO/FOTO) Kašćelan, uz pratnju jakih policijskih snaga, priveden na saslušanje u Tužilaštvo

AKCIJA SPECIJALNOG TUŽILAŠTVA I POLICIJE: Zadržani Kašćelan i saradnici, potraga za Zvicerom, Vujotićem i Živkovićem

Jelušić: Rušenje ograde na Miločeru nije dovoljan razlog za pokretanje arbitraže