Izvor: Dan

Evropa sad isključuje Ćinćur i Pejović iz partije?

Pokret Evropa sad pokrenuće danas postupak za isključenje iz partije poslanica Jevrosime Pejović i Radinke Ćinćur, piše Dan pozivajući se na dobro obaviještene izvore bliske PES-u.
Evropa sad isključuje Ćinćur i Pejović iz partije?

Foto: Pokret Evropa sad

Prema tim informacijama, Pokret Evropa sad je tražio da se poslanice Pejović i Ćinćur izjasne da li će glasati za Vladu koju planira da sastavi mandatar Milojko Spajić, ali i za Aleksu Bečića, predsjednika Demokrata, koji će biti kandidat za predsjednika Skupštine Crne Gore. Rok je bio sinoć do ponoći.

“Pošto, očigledno, nije doš lo do promjena u stavovima dvije poslanice PES će pokrenuti proceduru njihovog isključenja iz partije”, piše Dan.

Spajić je najavio da će vladu praviti sa Demokratama, Socijalističkom narodnom partijom (SNP) i strankama manje brojnih naroda.

Od 24 poslanika sa liste PES-a, Spajić zasad može sigurno da računa na 21 među kojima nisu Ćinćur, Pejović, kao ni poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin, čija je partija uskratila podršku mandataru nakon što je odustao od vlade sa ZBCG.

U grupi koja podržava Spajića je i dojučerašnja predstavnica Alternative Jelena Nedović, koja je napustila tu organizaciju.

Iz Alternative, članice predizborne koalicije PES-a, ranije su poručili da ne podržavaju način na koji mandatar pravi vladu.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Završen sastanak Demokrata i PES-a oko izbora šefa policije: Nije postignut dogo...

Ovo su nova kadrovska rješenja: Vlada imenovala novi Biro za operativnu koordina...

Fondacija Miloš Karadaglić dodjeljuje četiri vrijedne stipendije za mlade talent...

U toku sastanak vrha Demokrata i PES-a oko izbora šefa policije