test

Evropski savez: Nepostupanje države u slučaju elementarnih nepogoda u Šavniku odražava krah sistema

Standard

07/10/2024

08:36

Nepostupanje državnih organa u slučaju nepogoda koje su zadesile Šavnik predstavlja ne samo nebrigu, nemar i ravnodušnost, već i odražava stanje sunovrata u kojem se cjelokupan državni sistem trenutno nalazi, saopšteno je iz Evropskog saveza.

Prema njihovom mišljenju, odnos Vlade Crne Gore prema Šavniku i njegovim građankama i građanima nakon elementarne nepogode koja ih je pogodila teško je opisati, a ostati pristojan.

“Kažnjaviti jedan grad samo zato što je opozicioni i očigledno ignorisati posljedice nevremena i kritičnu situaciju sa odsječenim mještanima i turistima, kao i potrebu za hitnim pružanjem pomoći, mogu samo visoki državni funkcioneri koji svoju ulogu ne povezuju sa odgovornošću. Nećemo biti grublji i pominjati ljudskost”, kažu u u saopštenju.

Kako dodaju, ministar Šaranović “koji voli da snima propagande materijale, oblači uniforme po lijepom i sigurnom vremenu i glumi šefa FBI, mogao je sada kada je to zaista potrebno, u istom kombinezonu u kojem je ispratio spasilačke ekipe za BiH, produžiti za Šavnik”.

“Ne pada mu na pamet to, tamo je suviše mokro, hladno i neugodno, nije on zbog toga ministar unutrašnjih poslova. U prvi plan istura načelnika Direkcije za civilnu zaštitu, da tragikomično konstatuje kako su zadovoljni reakcijom lokalne samouprave”, dodaju iz Evropskog saveza.

Dalje navode da je ministar Krapović Šavnik vjerovatno privremeno prekrižio kao grad u Crnoj Gori kakvu on zamišlja, jer mu se ne uklapa u njegov sistem vrijednosti, “pa neka se Šavničani muče sami kada ne biraju Demokrate da im upravljaju gradom”.

“A za premijera Spajića ne moramo ni pitati – nema ništa kripto u slanju mehanizacije i ljudstva kako bi se hitno pomoglo opozicionom Šavniku da bi Vlada donijela takvu odluku. Posljedice elementarne nepogode u jednom crnogorskom gradu nije tema ni za hitne telefonske sjednice njegove Vlade, koje su mu inače uobičajene”, zaključuju iz Evropskog saveza.

Izvor (naslovna fotografija):

RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)