FB DRAMA Abazović inspiracija za nesanicu: “Spavaš li Svetlana – pola CG ne spava”

Šteta što Crna Gora nema jednog Kesića i njegove ‚njuzovce, jer bi ovdje materijala bilo koliko god poželiš. I dok kod komšija emisije političke satire pune iizjave Vučića, Vulina, Brnabićke i ostalih, u Crnoj Gori bi jedan cijeli serijal mogao biti posvećen vicepremijeru Dritanu Abazoviću, čovjeku zaduženog da svakog dana ponekog uhapsi, ocrni, presudi i sve to najavi preko provladinih medija.
FB DRAMA Abazović inspiracija za nesanicu: “Spavaš li Svetlana – pola CG ne spava”

Zaista stvari poprimaju zanimljiv, da ne kažemo dramatičan tok.

Nemamo Kesića, ali imamo društvene mreže, a tu satire ne fali. Rekli bi, lako im je kad imaju Kneževića, Medojevića i Abazovića. Ostale vedete su ipak u drugom planu – i Bratićka i JBB, pa i premijer koji povremeno, ali snažno “uleti” u kadar.

Iako mu je konkurencija žestoka i zaista se nije lako izboriti za prvo mjesto na ovoj top listi, Abazović postaje lider, čiji potezi daju najviše materijala za “obradu”. Njegova jučerašnja, rekli bismo u najmanju ruku nespretna izjava, o tome kako pola Crne Gore ne spava, jer se plaši hapšenja, bila je hit na FB.

Na stranu to što bi zdravorazumski čovjek, nakon takve izjave, mogao pomisliti da vicepremijer tvrdi da u CG ima više od 300 000 lopova, nego što nikom od njih neće dati ni promil šanse da dokaže suprotno.

Svi su krivi dok ne dokažu suprotno – tako to zvuči u izvedbi vicepremijera.

“Da se vidimo po kući, ko je od nas četvoro lopov, a ko mirno spava”, pitaju su učesnici igrokaza, modreno nazvano mim majstora na FB. Dodaju “e zaspi ga večeras majčin sine, ako ti basta…”, pa pjesnički raspoloženi sugrađanin koji kaže “Pola Crne Gore ne zažima uz pjesmu – Idi, idi, da ne vidim tvoje lice”.

Tu je i dobro poznati strip – mozak koji pita Svetalnu dok pokušavaju da utonu u san:

– Spavaš li Svetlana

– Spavam

– Pola Crne Gore ne spava

I na kraju, kao u svakom dobrom trileru, igrokaz dobija svoj obrt. Uz montinarnu fotografiju Abazovića koji leži u krevetu, piše – Kuku, ne mogu da zaspim, čime glavni junak postaje žrtva svoje poruke.

J.M.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Osuda skandalozne poruke izostala sa najvažnijih državnih adresa; Strugar: Duh i...

Kćerka Monice Bellucci na snimanju reklame u Rimu mnoge podsjetila na slavnu maj...

Uprava za igre na sreću postaje samostalni organ

Radunović: Kolege koje su učestvovale u pobjedi 30. avgusta se živi ne čuju oko ...