test

Finansijski izvještaj Skupštine Crne Gore dobio pozitivno mišljenje DRI

Standard

07/10/2024

11:30

Finansijski izvještaj Skupštine Crne Gore za 2023. godinu dobio je pozitivno mišljenje Državne revizorske institucije (DRI), koja je rezultate revizije, uz utvrđeno činjenično stanje, predstavila u Konačnom izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Skupštine Crne Gore za 2023. godinu.

“Konačni izvještaj DRI izrađen je na bazi finansijske revizije i revizije pravilnosti poslovanja sprovedenih od aprila do jula ove godine, a kojima su obuhvaćeni izdaci Skupštine Crne Gore za prethodnu godinu”, navodi se u saopštenju Skupštine.

Revizija je, kako su kazali, sprovedena u skladu sa Međunarodnim standardima vrhovnih revizorskih institucija (ISSAI).

“Rezultati revizije pokazuju da je finansijski izvještaj Skupštine, u svim materijalnim aspektima, sastavljen u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor. Ovu pozitivnu ocjenu u izvještaju takođe prate nalazi i preporuke za dalje unapređenje poslovanja kojima će Skupština Crne Gore pristupiti sa dužnom pažnjom i u najkraćem roku utvrditi plan aktivnosti za njihovu realizaciju”, dodaje se u saopštenju.

Kako su poručili, u skladu sa procedurama koje regulišu postupak kontrolne revizije Skupstina će posvećeno raditi na kontinuranom unapređivanju svog poslovanja vodeći se nalazima izvještaja, relevantnim propisima, kao i standardima dobrog upravljanja.

“Uz već tradicionalno prepoznate rezultate na polju otvorenosti i transparentnosti rada, koji našu instituciju čine primjerom u zemlji i regionu, Skupština Crne Gore na ovaj način potvrđuje i svoju snažnu opredijeljenost afirmaciji principa odgovornog finansijskog upravljanja”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)