Forca: Podržavamo svaki vid institucionalne i demokratske borbe za prava građana i bolji život

Podržavamo svaki vid političkog djelovanja koji ne podriva euro-atlantske temelje i kurs Crne Gore, a kao način izlaska iz institucionalne i političke krize vidimo dijalog kojim će se stvoriti uslovi za održavanje slobodnih i fer parlamentarnih izbora, saopštila je Forca.
Forca: Podržavamo svaki vid institucionalne i demokratske borbe za prava građana i bolji život

Ilustracija

“Podržavamo svaki vid institucionalne i demokratske borbe za prava građana i bolji život. Crna Gora se nalazi u velikoj političkoj krizi u kojoj je građanin jedini gubitnik. U trenutku kada su prava i slobode zagarantovana ustavom postale predmet političkog potkusurivanja, podržavamo svaki oblik ustavom zagarantovanog mirnog i dostojanstvenog izražavanja drugačijih stavova”, ističu iz Force.

Prema njihovim riječima, izbori bez adekvatne inkluzije i autentičnih predstavnika nacionalnih manjina ne smatramo slobodnim niti fer izborima.

“Naglašavam da ignorisanje zahtjeva za autentično predstavljanje ovih naroda smatram lošom političkom navikom. Smatramo da će administracija formirana kao rezultat fer i poštenih izbora, biti kadra i uspješna da izvuče državu iz kandži korupcije, amaterizma, nepotizma i neznanja i da nastavi euro-atlantski put Crne Gore”, naglasili su u saopštenju.

Forca poručuje da njihova podrška je “podrška institucionalnom miru u Crnoj Gori i glas je protiv finansijske i političke trgovine koja godinama guši i usporava članstvo Crne Gore u EU”.

“Aktuelna politička atmosfera ne ide u prilog borbi protiv korupcije za koju su neke partije dobile glas nego u prilog destabilizaciji Crne Gore i uticaja država i politika sa kojim smo se mirno pozdravili 21. maja 2006. godine. Pozivamo na dijalog sve političke subjekte kako bi se našlo rješenje za otklanjanje statusa quo u kojem se nalaze institucije Crne Gore, zbog toga dijalog mora biti iznad svih političkih i ličnih interesa”, zaključuju u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

ESKOBAR ZA VOA: Na crnogorskim liderima je da donesu odluku o manjinskoj vladi, DF nije partner SAD-a

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

SD: Skupštini hitno skratiti mandat, spremni smo na svaki vid institucionalne i vaninstitucionalne borbe

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

SDT ispituje kako su dodjeljivani stambeni krediti funkcionerima

ABAZOVIĆ: CG nije potpuno očišćena od kriminala i korupcije, uz pomoć koja stiže u januaru biće još bolje

Uredništvo RTCG-a: Izvinjavamo se Vukoviću zbog neprijatnosti, tekst objavljen greškom