GI 21. maj: Neprihvatljivo da policija poziva Živkovića zato što je u objavi istakao demokratsko pravo na nenasilnu pobunu

Osnivači i članovi Savjeta Građanske inicijative ''21.maj'' Nikola Belada, Ljubomir Filipović i Rade Bojović saopštili su da je Uprava policije (OB Kotor) pozvala predsjednika Savjeta GI ''Maj'' Miodraga Živkovića da ''pod prijetnjom prinudnog dovođenja dođe u policijsku stanicu radi objave koju je postavio na svojoj Facebook stranici''. Oni poručuju da je ''neprihvatljivo da policija poziva Živkovića zato što je u objavi istakao univerzalno demokratsko pravo''.
GI 21. maj: Neprihvatljivo da policija poziva Živkovića zato što je u objavi istakao demokratsko pravo na nenasilnu pobunu

Miodrag Živković

“U svojoj objavi Živković je istakao da zbog flagrantnog kršenja Ustava od strane parlamentarne većine građani imaju pravo na građansku pobunu. Neshvatljivo i neprihvatljivo je da policija poziva građanina Živkovića zbog toga što je u svojoj objavi istakao univerzalno demokratsko pravo na nenasilnu građansku pobunu i neposlušnost”, istakli su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, Živković je apostrofirao “temeljno konstitucionalno načelo koje je neotuđiva baština građana u svim savremenim demokratijama”.

“Motivisan očiglednim i obijesnim rušenjem ustavnog poretka od strane 41 poslanika Živković je apostrofirao temeljno konstitucionalno načelo koje je neotuđiva baština građana u svim savremenim ustavnim demokratijama. Ovakav pristup policije tumačimo kao progon političkih neistomišljenika i neprihvatljivu diskreditaciju policijskih organa od strane vladajćih stranaka koje su postale sinonim za protivustavno djelovanje.

Živković će, smatraju, i ovaj “pokušaj disciplinovanja slobodne misli lako odbaciti”, kao što je to radio i prije dvadeset godina kada je tadašnji režim nesupješno pokušavao da ućutka LSCG.

“Javnost treba da zna da glas građana kojima je stalo do crnogorske ustavnosti i slobode niko neće moći da suzbije niti da uguši”, zaključuju u saopštenju osnivači i članovi GI “21. maj”.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

KONAČNI REZULTATI IZBORA U PODGORICI: Svi za naš grad 24 mandata, Evropa sad 13, Za budućnost Podgorice 11, Idemo ljudi 6, Ovo je naš grad četiri mandata

Živković: Glavni odbor DPS sjutra o podršci manjinskoj vladi

Živković: GI “21. maj” biće dio jedinstvene liste crnogorskog građanskog bloka na izborima u Podgorici

Skupština u načelu usvojila izmjene Zakona o predsjedniku

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đukanović: Niko više nema pravo da ćuti

OTVORENO PISMO NOVOVIĆU: Poslanici prave ustavni puč

Uljarević i Vujović: Bitnim procesima se više ne upravlja iz Crne Gore

Optužnica protiv Injac još na čekanju u SDT-u