Građani i predstavnici klubova poslanika diskutovaće o korupciji u zdravstvu i javnom sektoru

Skupština Crne Gore, u saradnji sa Evropskim parlamentom, organizuje drugu „Skupštinu građana“, čiji će prvi segment biti realizovan 24. i 25. septembra 2022. u Podgorici.
Građani i predstavnici klubova poslanika diskutovaće o korupciji u zdravstvu i javnom sektoru

Tema zasijedanja biće korupcija u zdravstvu i javnom sektoru. Isti građani koji su učestvovali na prvoj ,,Skupštini građana” i ovom prilikom razgovaraće o strategiji države u borbi protiv korupcije u zdravstvu i javnom sektoru, te razmotriti stepen realizacije prvobitnih preporuka. Novina drugog izdanja ,,Skupštine građana“ biće učešće predstavnika klubova poslanika u raspravama građana. Nakon dva dana razgovora, građani će precizirati i formulisati stavove i preporuke o datoj temi, koje će biti zvanično predstavljene poslanicima Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta tokom posebne sjednice u Skupštini Crne Gore 4. novembra ove godine. Druga ,,Skupština građana’’ održaće se pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta i u saradnji sa organizacijama civilnog društva CEDEM i CDT.

,,Skupština građana” predstavlja inovativni instrument za učešće građana u procesu jačanja institucija, a Crna Gora je prva država van Evropske unije koja je na ovaj način neposredno uključila građane u svoj rad i pružila im priliku da učestvuju u procesu odlučivanja i kreiranja politika. Projekat se organizuje kao dvosegmentni događaj, gdje prvi dio podrazumijeva višednevni grupni rad na uzorku koji je reprezentativan za punoljetne građane Crne Gore, sa slučajnim izborom ispitanika unutar popisnih krugova. Drugi segment je zasijedanje, planirano za 4. novembar, kada će se poslanice i poslanici Skupštine Crne Gore i grupa poslanika Evropskog parlamenta sastati sa predstavnicima panela građana i zajedno razgovarati o njihovim preporukama povodom korupcije u zdravstvu i javnom sektoru, navodi se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Održana “Skupština građana”: Predstavnici građani iznijeli preporuke za borbu protiv korupcije u zdravstvu i javnom sektoru

Smijenjen Aleksa Bečić

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Darmanović: Manevar Vlade ima vrlo slabe šanse za uspjeh

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

RADULOVIĆ ZA STANDARD: CG institucije u agoniji, ako Vučinić nije u Sudskom savjetu šta su onda stvarni kriterijumi za izbor

Medojević: Ko bi glasao Dritana da je znao da će da ponese te glasove Đukanoviću?

Đukanović: Crnoj Gori je potrebna odgovorna Vlada, a ne ringe ringe raja politika

Demokrate i Ura tražili krivca što Lekić nije mandatar