Gutić: Razgovaramo sa našim evropskim partnerima, međunarodna medijacija da dovede do izlaska iz krize

Izostanak dogovora o ključnim pitanjima važnim za dalji napredak našeg društva, pokazatelj je da u ovom trenutku nažalost nema političke volje da Crna Gora krene u proces deblokade institucija i stabilizacije političkih prilika. S toga, Bošnjačka stranka, kroz razgovore sa našim evropskim partnerima, predlaže da međunarodna medijacija bude jedno od rješenja izlaska iz krize, poručio je Damir Gutić, potpredsjednik BS.
Gutić: Razgovaramo sa našim evropskim partnerima, međunarodna medijacija da dovede do izlaska iz krize

Damir Gutić

„Aktuelna politička situacija zahtijeva znatno veću uključenost naših međunarodnih partnera. Veoma smo zabrinuti što nema dogovora oko ključnih pitanja, uprkos nikada jasnijim porukama od strane EU zvaničnika. Imajući u vidu da posljednji izvještaj EK konstatuje stagnaciju na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, ukoliko brzo ne dođe do konkretnih pomaka, Crna Gora će u tom slučaju krenuti putem nazadovanja na planu EU integracija. To je scenario koji je sasvim realan, imajući u vidu jasne podjele u društvu i nespremnost za istinskim dijalogom”, rekao je Gutić.

Bošnjačka stranka, kako je istakao, kao ozbiljan politički subjekt, sa kredibilitetom jedine članice EPP-a iz Crne Gore, predlaže međunarodnu medijaciju.

“Spremni smo da uključimo sve naše kapacitete, kako bi Crna Gora konačno krenula putem društvenog i političkog progresa, izašla iz institucionalne krize, jer je sve to preduslov za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Međunardona medijacija je u ovom trenutku nužnost, jer političke partije koje trenutno kontrolišu procese u Crnoj Gori, svjesne rejtinga u javnosti, svjesno bježe od skraćenja mandata Skupštini i na taj način dodatno komplikuju i onako složenu političku situaciju u državi”, istakao je Gutić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Damjanović: Razgovori sa kredibilnim institucijama o zaduživanju, nema smanjenja plata i penzija

OGLAS ZA IZBOR DIREKTORA ACG: Gutić predao prijavu, neizvjesno njegovo imenovanje zbog odnosa BS-a prema Vladi

Kemal Purišić izabran za predsjednika odbora Bošnjačke stranke u Plavu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

POGLEDAJTE slavlje na glavnom gradskom trgu u Podgorici (VIDEO)

Okončana akcija nakon slijetanja vozila u potok Širolija, izvučena tijela tri osobe 

Penzioner upisao Mašinski fakultet: Klupu dijeli sa studentima mlađim 70 godina

STANDARD O “EKRANIZACIJI”: Sve više djece sa problemom u govoru zbog prekomjerne upotrebe digitalnih tehnologija