test

HRA Demokratama: Uvedite školske policajce i poštujte ljudska prava

Standard

24/10/2024

14:15

Akcija za ljudska prava (HRA) je u odgovoru na reagovanje Demokrata saopštila da je uvijek upozoravala na neosnovane pritiske na sud svake vlasti.

“Ukazujemo da smo, na primjer, samo na temu neprimjerenih pritisaka na sud najmanje šest puta kritikovali bivšu vlast DPS-a, o čemu svjedoče naša saopštenja dostupna na web-sajtu. Pozivamo Demokrate da umjesto napada na sud, objasne ono što je u njihovoj nadležnosti kao izvršne vlasti – zašto sve ovo vrijeme od kad vrše vlast, i godinu dana koliko je njihov kadar ministar unutrašnjih poslova, nisu obezbijedili školske policajce, što je HRA tražila kao i direktori škola u Podgorici?”, kazali su u saopštenju.

Demokrate su, kako dodaju u saopštenju, partija na vlasti i imaju posebnu odgovornost da poštuju nezavisnost sudstva i ljudska prava i ne smiju proizvoljno da napadaju sud samo zato što ne tjera ljude i djecu u pritvor kao u kaznu.

“Što se tiče kritike da nismo reagovali na stav opozicione poslanice, kada Demokrate pođu u opoziciju, manje ćemo pratiti i njihove stavove”, zaključuju iz HRA.

Ostavite komentar

Komentari (0)