Ibrahimović: Izvinjavam se građanima BiH zbog prisustva Kovača i Damjanovića proslavi u Banjaluci

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović, boravio je danas u posjeti Sarajevu, gdje se sastao sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministarkom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Biserom Turković. On se u ime evropske, građanske, civilizovane i antifašističke Crne Gore, one Crne Gore koja poštuje svoje susjede i njihov ustavni poredak, Turković i svim građanima Bosne i Hercegovine izvinio zbog prisustva dva ministra Vlade Crne Gore proslavi praznika koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim i upoznao je sa svojim uvjerenjem da oni na ovom skupu nisu, niti su mogli predstavljati većinsku Crnu Goru.
Ibrahimović: Izvinjavam se građanima BiH zbog prisustva Kovača i Damjanovića proslavi u Banjaluci

Foto: Bošnjačka stranka

“Danas sam u Sarajevu, prije svega u svojstvu predsjednika Bošnjačke stranke sa saradnicima, ali i kao potpredsjednik Vlade za koju smo mi iz Bošnjačke stranke glasali 28. aprila 2022. godine, a koja je trebala da Crnu Goru vrati na evropski put i kojoj smo, zbog udaljavanja od tog puta i dogovorenih prioriteta, izglasali nepovjerenje, razgovarao sa uvaženom zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministarkom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, gospođom Biserom Turković. Tom sam se prilikom izvinio, u ime evropske, građanske, civilizovane i antifašističke Crne Gore, one Crne Gore koja poštuje svoje susjede i njihov ustavni poredak, gospođi Biseri Turković i svim građanima Bosne i Hercegovine zbog prisustva dva ministra Vlade Crne Gore proslavi praznika koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim i upoznao je sa svojim uvjerenjem da oni na ovom skupu nisu niti su mogli predstavljati većinsku Crnu Goru”, istakao je.

Turković je, dodaje, ponovila svoj javno iznešeni stav da je iznenađena prisustvom dva ministra Vlade Crne Gore obilježavanju 9. januara kao dana RS, jer je Ustavni Sud Bosne i Hercegovine taj praznik proglasio neustavnim, kao i da njihovo prisustvo narušava odnos dvije inače prijateljske i susjedne države”.

Ministarka Turković je istakla da je veoma važno da Bošnjačka stranka, kao stranka koja je apsolutno posvećena euroatlanskoj agendi, svojim aktivnim djelovanjem u Vladi Crne Gore nastavi da daje doprinos očuvanju evropskog puta Crne Gore, podizanju životnog standarda građana i jačanju institucija i vladavine prava.

“Uvažena gospođa Turković zahvalila se na posjeti i izrazila uvjerenje da će, bez obzira na ovaj nemili događaj, Crna Gora i Bosna i Hercegovina nastaviti da grade, njeguju i konstantno unapredjuju dobre i prijateljske bilateralne odnose kao i da će Crna Gora, uprkos političkim izazovima u kojima se nalazi, sačuvati svoj euroatlanski, građanski i demokratski put”, kazao je Ibrahimović.

Sastanku su prisustvovali i poslanik BS Amer Smailović i savjetnik predsjednika BS Izet Ćorović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Pop_Đukan

Što se izvinjavaš? Daj ostavku u toj kleročetničkoj vladi,ili ti je zadnjica srasla sa foteljom!?

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Pripravnici u sudovima i državnim tužilaštvima: Nećemo dozvoliti da se zarade sa 80 smanje na 70 odsto

Milonjić pod pseudonimom „Iguman Stefan“ komunicirao sa „škaljarcima“

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Preminuo poznati neuropsihijatar Borislav Boro Mitrić

SKAJ KOMUNIKACIJA POTVRDILA: Zvicer naručio 2020. ubistvo Vukotića

Džozef: Izbori u Crnoj Gori neminovni, SAD i EU da prozovu “neodgovorne” lidere

Hoće li Crnogorčević&Co odgovarati za srpsku interpretaciju crnogorske himne: Kazna od 1.000 do 20.000 eura!