Izvor: RTCG

Ivanović: Do kraja mjeseca možda ćemo predložiti četiri kandidata za Ustavni sud

Stara parlamentarna većina, za Radio Crne Gore, najavljuje da će do kraja mjeseca biti predloženi kandidati za četiri člana Ustavnog suda. Iz DF-a poručuju da će ukoliko se predsjednik Milo Đukanović ne vrati u okvire Ustava i da mandat Miodragu Lekiću, biti odgovoran za ozbiljnu eskalaciju političke krize.
Ivanović: Do kraja mjeseca možda ćemo predložiti četiri kandidata za Ustavni sud

Dragan Ivanović

“GP URA će se izjasniti zajedno sa parlamentarnom većinom koja je predložila mandatara, a kada je riječ o inicijati za smjenu predsjednika Mila Đukanovića i tu ćemo se izjasniti pozitivno”, kazala je članica Ustavnog odbora i poslanica GP URA Suada Zoronjić.

Poziv Đukanovića u DF-u doživljavaju kao prijetnju. Jedan od lidera to političkog saveza Milan Knežević kaže da je upravo DPS od konstituisanja parlamenta onemogućavao izbor članova Ustavnog suda.

“Ustavni sud je potreban kada treba odlučivati o njemu, a nije potreban kada treba da se ide na parlamentarne izbore”, ističe Knežević.

I u SNP-u smatraju da je na DPS-u najveća odgovornost zbog krnjeg sastava Ustavnog suda.

“Mi radimo i mislim da ćemo brzo, možda i do kraja mjeseca predložiti četiri kandidata za Ustavni sud. Mislim da bi Đukanoviću bilo bolje da kaže svojim poslanicima da daju doprinos da ih izaberemo”, poslanik SNP-a Dragan Ivanović.

Poslanik DPS-a, Miloš Nikolić kazao je da ta partija nije kočničar procesa.

Podsjetio je i da su članovi Ustavnog odbora iz njihove partije dali podršku određenim kandidatima na prethodnom konkursu, do čijeg izjašnjenja na plenumu nije došlo zbog glasova SNP-a i URA-e.

“DPS će kao i do sada biti konstruktivan partner, a dobro bi bilo da slično učešće u tom procesu uzmu i SNP i URA, kao i sve druge partije koje, negdje makar deklarativno, se zalažu za evropsku integraciju Crne Gore. Da bismo sa deklarativnog prešli na suštinsko neophodno je to potvrditi djelima”, poručio je Nikolić.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Cetinjanin sletio sa puta u provaliju, prošao sa lakšim povredama

Živković: Ispunjeni svi uslovi kontrole, učestvovaćemo u popisu, Abazovićeva Vla...

Knežević pita SDT: Zašto nisam saslušan u izviđaju o državnom udaru?

Nikolić: Svako ko zagovara pojedinačni bojkot popisa radi tačno ono što priželjk...