Izvor: Pobjeda

IZA KULISA: Leposavić lutao od Dedeića i Milića pa do Krivokapića

Kandidat za ministra pravde u vladi Zdravka Krivokapića, Vladimir Leposavić, prije angažmana u Srpskoj pravoslavnoj crkvi kao pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske, bio je 2012. godine politički angažovan kao govornik na skupovima Srpske sloge Dobrila Dedeića, a potom 2014. godine na skupovima Socijalističke narodne partije Srđana Milića, saznaje Pobjeda.
IZA KULISA: Leposavić lutao od Dedeića i Milića pa do Krivokapića

PRITISAK DAO REZULTAT: Premijer Zdravko Krivokapić najavio da će od Skupštine zahtijevati razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava zbog skandaloznog negiranja genocida u Srebrenici

Leposavić je na parlamentarnim izborima 2012. godine podržao Srpsku slogu, koaliciju srpskih stranaka sačinjenu od, sada ugašenih, Srpske liste Dobrila Dedeića, Narodne stranke Predraga Popovića, Otadžbinske srpske stranke Aleksandra Stamatovića i Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja. Nosilac te koalicije je bio predstavnik Narodne stranke Jovan Markuš, vatreni pristalica SPC.

Leposavić je 5. oktobra 2012. godine, kako su objavili portali Vijesti, Mondo i CdM, bio jedan od govornika na skupu te prosrpske koalicije u Baru na kojem je poručeno da će ,,srpska nacionalna priča tek da se otvori u Crnoj Gori“.

Međutim, nakon što je Srpska sloga katastrofalno prošla na izborima osvojivši svega 1,45 odsto podrške izašlih birača ne prešavši izborni cenzus, Leposavić je već 2014. godine podržao Socijalističku narodnu partiju Srđana Milića na lokalnim izborima.

Leposavić je na tribini u Baru, gdje je predstavljen kao ,,nestranačka ličnost“, podržao tadašnju Milićevu partiju.

– Ključno pitanje prilikom izbora partije ili liste koju ćete podržati je sada odabrati onog ko ne vara. Ovi koji su na vlasti to rade dvije decenije i ne namjeravaju da stanu. Sada imamo i opoziciju koja to čini, poput Pokreta za promjene koji je prevario svoje glasače podrškom izglasavanja Ustava koji ne odražava raspoloženje naroda, omogućava učlanjenje države u vojne saveze bez izjašnjavanja građana o tome. SNP je dugo na sceni i do sada nije varao svoje birače – poručio je Leposavić negodujući protiv tada potencijalnog članstva u NATO.

Ni podrška SNP-u nije dugo potrajala, jer se Leposavić posvetio stručnom usavršavanju i pisanju knjiga. Ipak, pravi politički uspon Leposavića nastaje angažmanom u Srpskoj parvoslavnoj crkvi kada su mu se kao njihovom pravnom zastupniku otvorila vrata medija za promovisanje stavova o Zakonu slobodi vjeroispovijesti.

– Braneći našu vjeru i našu crkvu, mi branimo pravni poredak Crne Gore. Ono što ovu situaciju čini zaista bizarnom je to da je Crna Gora NATO članica, a takođe je kandidat za članstvo u Evropskoj uniji – rekao je Leposavić za američku televiziju CBN početkom ove godine.

Tokom boravka u Americi nastale se fotografije koje je objavila Pobjeda a koje govore o političkom aktivizmu Leposavića. Na jednoj je uslikan sa podignuta tri prsta dok se u pozadini vidi Kip slobode, dok na drugoj Leposavić ponosno pokazuje prsten sa četiri ocila.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Stari brod

Bravo Vlado.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Skup podrške Saši Zekoviću: Protesti ispred MUP-a i ANB-a zbog prijetnji

ŠTA ZNAČI TEHNIČKA VLADA: Najviše mjesta bi uzeo DPS, pa onda DF

ŠĆURIC ZA STANDARD: To Montenegro potrošio previše novca, za sedam linija i 27 sedmičnih letova

URA: Mitrović da poništi odluku i omogući rad podgoričkoj firmi “Putevi”