Jakić: Jokovićevo ohrabrivanje članova biračkih odbora na vršenje krivičnih djela nije u duhu sa evropskim vrijednostima

Povodom neistinitih navoda potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gospodina Vladimira Jokovića, smatram svojom dužnošću da reagujem i ukažem na više spornih postupanja. Prvo, za razliku od mandata gospodina Jokovića, kome je izglasano nepovjerenje, moj mandat i dalje traje. Drugo, dolazak gospodina Jokovića u svojstvu ,,lidera” partije koja se zalaže za evropske vrijednosti sam problematizovao upravo zato što se radnje koje u toj partiji sprovode razlikuju od evropskih vrijednosti koje tvrde da baštine, kazao je Jugoslav Jakić, predsjednik Opštine Šavnik .
Jakić: Jokovićevo ohrabrivanje članova biračkih odbora na vršenje krivičnih djela nije u duhu sa evropskim vrijednostima

Jugoslav Jakić

  • Naime, ohrabrivanje članova biračkih odbora na vršenje krivičnih djela sasvim izvjesno ne pripada tim vrijednostima – kazao je Jakić.

Dodaje da je nosilac liste partije kojoj ministar Joković pripada jedan o onih koji su se “prepisali” pred izbore.

  • Želim da ga upitam da li je i njemu onemogućeno da glasa? Ili još bolje, neka gospodin Joković javnost informiše da li su ova lica sa liste SNP-a 30. avgusta glasala u Šavniku: nosilac liste – Gavrilo Cerović, Milena Ašanin, Velimir Aleksić, Jasmina Perović, Ivana Mikić, Milan Glomazić I Darko Karadžić. Evo da pomognem u utvrđivanju činjenica: ovo su datumi kada su navedena lica prijavljena u Šavniku: Gavrilo Cerović 14.01.2022, Jasmina Perović 12.09.2022, Ivana Mikić 05.04.2022, Darko Karadžić 22.09.2022, Milena Ašanin 20.09.2022, Velimir Aleksić 28.04.2022, i Mitar Glomazić 13.09.2022”, navodi Jakić.

Napominje da je Opština Šavnik 22. juna uputila dopis ministarstvu na čijem je čelu Joković, u kojem navode probleme sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači, a na koje ni poslije punih pet mjeseci nije stigao odgovor.

  • Ovim putem na to podsjećamo u uvjerenju da državna administracija izvršava svoje obaveze bez obzira na aktuelne politička i partijska dešavanja. Naši poljoprivrednici moraju da proizvode bez obzira na to ko vrši vlast u opštini ili državi i očekujemo da oni koji odlučuju to moraju imati kao visok prioritet, kako u razumijevanju vršenja vlasti, tako i u njenom sprovođenju – zaključio je Jakić.
×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Nema više bijelih rukavica i umivene retorike: Traže se izbori, poštovanje Ustava i deblokada Ustavnog suda

UŽIVO – Na skupu IMA NAS prema procjeni organizatora oko 20.000 ljudi: Brojite dok vam se od brojeva ne zavrti u glavi

Joković: U petak će se na Vladi glasati o potpisivanju Temeljnog ugovora sa jedinom kanonskom crkvom u Crnoj Gori – SPC

Jakić: U Šavniku branimo državu, demokratiju i Ustav, na našem primjeru vide se posljedice blokade institucija

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Na provjeri likvidnost firmi koje su garantovale za Petra Lazovića

Tomović: Sve je prošlo kroz desetine nivoa, dok se mapa završila

Đukanoviću i Rovčaninu ordeni od Joanikija zbog milionskih ulaganja u Crkvu Srbije

Vlast i dalje ćuti: Monstruozne uvrede Šešelja na račun Vuksanović Stanković