test

Jakić: Obavijestili smo policiju o upadu pristalica ZBŠ, niko nije reagovao

Standard

18/03/2024

17:25

Pedesetak pristalica koalicije ''Za budućnost Šavnika'' upali su danas u prostorije lokalne samouprave kako bi spriječili održavanje sjednice šavničkog parlamenta koja je zakazana za 15 sati i 30 minuta.

Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić kazao je Pobjedi da su obavijestili policiju o tome da je veći broj osoba onemogućio održavanje sjednice, ali, kako kaže, niko još uvijek nije reagovao.

“Dešava se jedno opšte bezakonje i rasulo. Zvali smo policiju da prijavimo da su ljudi upali u službene prostorije SO. Niko se nije pojavio, niko nije reagovao”, navodi Jakić.

On podsjeća da je sjednica trebala početi u 15:30.

“Dali smo pauzu i želimo da nastavimo u 18 h ukoliko se policija pojavi i steknu se uslovi za održavanje”, rekao je Jakić.

Sjednica SO Šavnik zakazana je nakon odluke Vlade o tri lokalne samouprave.

Podsjećamo, Vlada je prošle sedmice skupštinama opština Šavnik, Budva i Andrijevica dala rok od deset dana da izvrše zakonom utvrđene obaveze u cilju izlaska iz krize vlasti koja duže vrijeme potresa ta tri grada.

Ministar javne uprave Maraš Dukaj je na društvenoj mreži Iks naveo da je Vlada, na prijedlog Ministarstva javne uprave, na jučerašnjoj sjednici usvojila odluke o upozorenju SO Šavnik, Budva i Andrijevica zbog krize lokalne vlasti u tim opštinama.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Jugoslav Jakić

Ostavite komentar

Komentari (0)