Izvor: Dan

Joković: Nemam precizan odgovor o sastavu manjinske vlade, nisam potpisao sporazum

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je da ne može dati precizan odgovor o sastavu manjinske vlade.
Joković: Nemam precizan odgovor o sastavu manjinske vlade, nisam potpisao sporazum

Vladimir Joković

” Mi smo u razgovoru sa mandatarom dogovorili principe i dalje je na mandataru da predstavi Parlamentu i zatraži zakazivanje sjednice i sastav Vlade i ko bi u njoj učestvovao”, kazao je Joković nakon skupštinskog odbora za ekonomiju.

Joković ističe, da je Glavni odbor te partije donio odluku koja je za njih prihvatljiva ovakva Vlada i da mogu početi razgovore za njeno formiranje, te da će je sačinjavati SNP, GP URA i manjinske partije.

On je poručio da kada je riječ o sporazumu koji podrazumijeva osudu genocida u Srebrenici, nije potpisao takav dokument.

” Nisam potpisao takav dokument. To nije precizna informacija i ne mogu da nagađam šta bude i ako bude, dogovorili smo sa mandatarom oko principa i prioriteta nove Vlade i ne mogu da razmatram takva pitanja. Za ostala pitanja ćemo razgovarati kad dođu na dnevni red”, rekao je Joković.

Na navode predsjednika Mila Đukanovića, da odlazeća Vlada nije ostvarila rezultate u borbi protiv korupcije, Joković poručuje da će nova Vlada krenuti u bespoštednu borbu protiv korupcije.

” Za to ćemo imati nulti stepen tolerancije, a prioriteti će biti i niz ekonomskih mjera, borba protiv siromaštva u ovoj delikatnoj situaciji po pitanju ekonomije u Crnoj Gori. Svi bi trebalo da se okrenu u tom pravcu, a pitanja koja nas dijele staviti po strani. Odluka SNP-a da bude dio manjinske Vlade je na principu da zaboravimo prošlost, afirmišemo prioritete građana i da se mirimo a ne da istrajavamo na podjelama koje opterećuju Crnu Goru posebno u poslednjih 30 godina. Ovo je mali korak na dugom i teškom putu a vjerujem i značajan, i ako bude onako kako mandatar Dritan Abazović predlaže, biće značajna prilika za koju svi treba da damo doprinos da se iskoristi, kako bi se Crna Gora okrenula sama sebi”, zaključio je Joković.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Smijenjen Aleksa Bečić

Pala Vlada Zdravka Krivokapića

Joković: Želimo rekonstrukciju Vlade, ne vanredne izbore

Da li je Beograd Crnu Goru ostavio na miru?

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Podgorica: Zapaljeno više automobila ispred kuće Stefana Milića, istraga u toku

Snimak u kojem se ljudi odbijaju rukovati s Putinom postao hit na internetu

PRONEVJERA NOVCA IZ CKB: Pavićević, Strugar i Niković na saslušanju u SDT – sumnja se da su 50 hiljada eura iznijeli u kešu, a 50 hiljada skinuli sa računa građana

Opšti haos na sjednici Vlade: Svađao se svako sa svakim, umalo došlo i do fizičkog obračuna