test

Kadić: Podnijećemo prigovor Izbornoj komisiji Glavnog grada

Standard

02/10/2024

08:24

Lider Pokreta Naprijed i nosilac izborne liste u Podgorici Vuk Kadić saopštio je da će podnijećeti prigovor Izbornoj komisiji Glavnog grada.

“Naš pravni tim priprema prigovor koji će podnijeti Izbornoj komisiji Glavnog grada. Utvrdili smo niz nepravilnosti na više biračkih mjesta. Na dva – tri mjesta bilo je nevažećih listića kojim je bio zaokružen pokret Naprijed”, rekao je Kadić u Bojama jutra TV Vijesti.

On je istakao da o tome da li će na nekom biračkom mjestu biti ponovljeno glasanje zavisi od odluke Izborne komisije.

Rok za podnošenje prijava ističe u četvrtak u ponoć.

Izborna komisija Glavnog grada (IKGG) podnijela je juče krivičnu prijavu zbog nestanka izvoda iz biračkog spiska sa biračkog mjesta 27 – OŠ Dragiša Ivanović, kazao je CdM-u predsjednik IKGG Podgorica Vladimir Filipović. Prijava je podnijeta protiv Petra Globarevića, predsjednika biračkog odbora u Doljanima kao odgovornog lica.

“Riječ je o knjizi potpisa s biračkog mjesta na kojem je upisano 950 birača”, naveo je Filipović.

Lista “Pokret naprijed Vuk Kadić” zatražila je uvid u birački materijal i ponovno brojanje glasova sa pojedinih biračkih mjesta, među kojem i ovog.

Kadiću i njegovoj listi nedostaje 203 glasa da pređu cenzus i uđu u Skupštinu Glavnog grada.

Kako je saopšteno iz IKGG, od 145.724 upisana birača, glasalo 82.282, a 1.106 glasačkih listića je proglašeno nevažećim.

U zapisniku IKGG navodi se da članovi Komisije nijesu imali prigovora na utvrđivanje rezultata izbora.

Cenzus, za koji je bilo potrebno 2.436 glasova, prema privremenim rezultatima, prešlo je sedam lista.

Izvor: TV Vijesti
Izvor (naslovna fotografija):

RTCG

Ostavite komentar

Komentari (1)

kakva

02 Oct. at 09:47

prevara Mandica i velikisrpske klike…spisak nije mogso da odleti sam od sebe pritisnite Globarevica…kakva farsa sve je u ovoj zemlji dozvoljeno …instizucihe su na koljenima..mi smo okupirana država