test

Klikovac: Dodikova posjeta suprotna evropskoj agendi i vrijednostima kojima Crna Gora teži

Standard

27/02/2024

09:42

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić sakrio je od javnosti zvaničnu posjetu predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika Crnoj Gori zbog njegovog drugog pokušaja da postane evropski političar koji obilazi Brisel, kazao je odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac.

On je u Pressing-u Gradske TV ocijenio da se stvara privid da je Mandić na proevropskom kursu, odnosno da podržava članstvo Crne Gore u EU. Klikovac tvrdi da je Dodik izaslanik Rusije.

”Vjerujem da je predsjednik Skupštine, koji je osumnjičen za teroristički akt, prihvatio posjetu Dodika kako bi se nastavio niz posjeta koje je Dodik imao u prethodnom periodu. Sve su to posjete koje su suprotne evropskoj agendi i svim vrijednostima kojima Crna Gora teži. Vjerujem da je u pitanju prenošenje poruka Dodika Mandiću, a one dolaze od predsjednika Rusije Vladimira Putina”, navodi Klikovac.

Ističe da je Dodik taj koji koči evropski put BiH.

”Dodik je onaj koji ima najdesniju retoriku na teritoriji Zapadnog Balkana. To je isti Dodik koji svih ovih godina podržava DF da se bori protiv evropskog puta Crne Gore. To je osoba koja je svjedok ratnih dešavanja iz ‘90-ih i naravno da je kao takav partner Andriji Mandiću”, ocjenjuje Klikovac.

Izvor (naslovna fotografija):

Andrija Klikovac, foto: Standard

Ostavite komentar

Komentari (0)