Izvor: rtcg

Knežević: Formirati vladu ograničenog mandata koja bi pripremila izbore u jednom danu

Predsjednik DNP-a i jedan od lidera DF-a Milan Knežević rekao je za Portal RTCG da je vanredna sjednica Skupštine Crne Gore 16. avgusta zakazana protivno Poslovniku i zakonu jer je tačku
Knežević: Formirati vladu ograničenog mandata koja bi pripremila izbore u jednom danu

Foto: Filip Filipović

– Naravno, (predsjednica Skupštine) Danijela Đurović ovakvom zloupotrebom funkcije preuzima na sebe ozbiljnu krivično-pravnu odgovornost i samo ubrzava pokretanje Inicijative o njenoj smjeni, za koju su već prikupljeni potpisi. Vlada Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića je pala, ne zbog potpisivanja Temeljnog ugovora, već zbog samog političkog karaktera i ideološke nespojivosti ljudi koji su u njoj. DF je Abazoviću i Jokoviću uputio poštenu ponudu da resetujemo odnose parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. i da zajedno sa strankama manjinskih naroda formiramo vladu ograničenog mandata koja bi pripremila i organizovala parlamentarne, predsjedničke i lokalne izbore u jednom danu – istakao je Knežević.

On je rekao, “ako im ovaj naš predlog nije prihvatljiv, onda je sasvim logično formiranje tzv. prelazne Vlade koju bi činili svi akteri parlamentarnog života i koja bi se obavezala da sa dvije trećine izglasa izbor članova Sudskog savjeta, sudija Ustavnog suda i vrhovnog državnog tužioca, ali i da izglasa i izborno zakonodavstvo i definiše sveopšte izbore u jednom danu”.

– Naravno, u opticaju je i skraćenje mandata Skupštini i raspisivanje parlamentarnih izbora, ali mi se u ovom trenutku čini da izuzev DF-a niko drugi nije spreman za izbore u tako kratkom roku. Nemamo namjeru nikog da ubjeđujemo da prihvati naše korektne predloge, ali svi treba da znaju da će snositi odgovornost pred građanima ukoliko ne budu politički racionalni i pragmatični, jer je ova Vlada pala i nikakva crna magija i rituali je ne mogu vratiti, čak ni u zombi stanje – naveo je Knežević. 

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Mugoša: Crna Gora sa aktuelnom vlašću ne može u EU

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

KO JE KOMNADOVAO KRIMINALCIMA: Knežević privatno u Beogradu, sjutra bi trebao da se vrati na posao

ANALIZA: SDP pobjednik izbora, DPS u padu ali i dalje najjača partija, URA slavi tuđe rezultate…

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Čukić reagovao na saopštenje UP: Bezočna izmišljotina i drska laž da sam prišao učesnicima incidenta

Odlična turistička posjećenost Podgorice: Avgust u znaku manifestacije Ajmo na Moraču

Abazović: Hajat stigao u CG, treba da se ponašamo unikatno

Vuksanović-Stanković : Neka Abazoviću sad Porfirije pošalje helikopter da obilazi klinike po Beogradu