Knežević: Još jedan dokaz da Zeta ostaje u sastavu Podgorice, bez teritorije, sredstava i prava glasa

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) kazao je da amandmanom na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore koji su Skupštini 30. jula dostavili poslanici Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković, Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković, Bošnjačke Stranke Kenana Strujić Harbić i GP URA Miloš Konatar, Zeta i dalje ostaje u sastavu Podgorice, bez teritorije i sopstvenih sredstava.
Knežević: Još jedan dokaz da Zeta ostaje u sastavu Podgorice, bez teritorije, sredstava i prava glasa

Milan Knežević

U amandmanu, koji je Knežević objavio na Tviteru, se navodi da će se, do 30. juna 2023. godine, finansiranje Opštine Zeta vršiti iz budžeta Opštine Golubovci, kao Opštine u okviru Glavnog grada, odnosno iz budžeta Glavnog grada Podgorica.

“Kapitalni projekti na teritoriji Opštine Zeta, za koje su zaključeni ugovori o izvođenju radova do dana stupanja na snagu ovog zakona, finansiraće se iz budžeta Glavnog grada Podgorice” navodi se u amandmanu.

U obrazloženju se ističe da se predloženim amandmanom definiše nesmetano finansiranje nove Opštine Zeta i završetak započetih kapitalnih projekata na njenoj teritoriji.

“Evo još jednog dokaza da DPS-SNP-URA i njihovi sateliti žele prevariti građane Zete. Ovim amandmanom Zeta i dalje ostaje u sastavu Podgorice, bez teritorije i sopstvenih sredstava. I bez prava glasa, jer je to osnovni cilj ovog kriminalnog zakona”, naveo je Knežević na Tviteru, komentarišući ovaj amandman.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Tito

Evo i pipun vidi da je zeta teret Pidgorici . Sto se ne pomire,necemo ih. Neka se prisjedine sa Tuzima

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

DPS: Teritorija Zete veća za preko 1.000 hektara u odnosu na prethodnu opštinu Golubovci

DPS: Zeta ekonomski napredna i održiva, Knežević da podrži inicijativu za samostalnu opštinu

Održana sjednica Skupštine Glavnog grada; Vuković: U 2021. godini realizovane sve planirane aktivnosti

ANĐUŠIĆ ZA STANDARD: Zeta ima sve preduslove za samostalnost opštine, procesom razgraničenja će se baviti stručne komisije

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Sarajliji lopov opljačkao stan, on mu poručio: Ne mogu ti oprostiti što si ušao u obući

Konjević: Očekujem da će biti izglasano nepovjerenje Vladi, ako Vlada ne bude oborena povlačim se sa mjesta potpredsjednika

Stav: Lice izdaje

Euronews: Tajni i kontroverzni ugovor Abazovića da SPC preuzme imovinu države Crne Gore