test

Knežević: Vrhovni komandant me izgleda zamijenio sa vojnim kuvarom, pa očekuje raport koliko će se još krčkati pasulj

Standard

20/04/2024

14:34

Izgleda da me je vrhovni komandant crnogorske vojske Jakov Milatović zamijenio sa vojnim kuvarom iz neke kasarne, i sad očekuje raport koliko će se još krčkati pasulj sa suvim rebrima i njeguškim kobasicama, pošto žuri na svečani bal pod maskama u neku od nama dokazanih prijateljskih ambasada, saopštio predsjednik DNP Milan Knežević na stav predsjednika države da predsjednik Skupštine treba da objasni šta je radio na vojnoj vježbi u Srbiji. 

”Da je kojim slučajem Jevto Eraković ponovo tražio da mu objasnim šta ću na vojnoj vježbi na Pešteru, ne bi mi bilo čudno, jer Jevto ne bi bio u DPS- u da nije Jevto. Ali da to traži čovjek koji je dominantno zahvaljujući glasovima Srba iz Crne Gore pobijedio Mila Đukanovića u drugom krugu predsjedničkih izbora, fenomen je dostojan filmskih junaka Živka Nikolića. A posebno legendarnog Žorža u Lepoti poroka, koji očekujući otkaz i iseljenje iz kuće, ipak dobija muštuluk da je izabran za novog direktora, na šta samouvjereno izjavljuje :” realno ja sam to i očekiva.” I kao što je Žorž postao direktor, tako je i Jakov postao predsjednik: očekivano! A kad se stvore očekivanja, onda logično upadate u očekivane dijagnoze, tako sam i ja znao da će vrhovni komandant dva dana posle pobjede na predsjedničkim izborima saopštiti da su Srbi genocidan narod, da je Kosovo nezavisna država, da je Rusija državni neprijatelj broj 1”, odgovorio mu je Knežević.

Knežević kaže i da nije pogriješio, jer je, kako kaže, znao da nema šta drugačije očekivati. 

”Ali oni Srbi koji su glasali Jakova Milatovića tog 02. aprila, bili su u šoku, jer su naivno pomislili da su najzad dobili predsjednika koji neće ponavljati istu matricu koju je dvije decenije zastupao Milo Đukanović. I sad ako uporedimo stavove Jakova Milatovića i Mila Đukanovića o Srbiji, Srebrenici, Kosovu, Rusiji, ne da nema razlike, nego je aktuleni vrhovni komandant crnogorske vojske još rigidniji i isključiviji od njegovog prethodnika. I ja Jakovu ništa ne zamjeram, on ima pravo da bude ono što jeste, ali imam problem kad Milatović želi da budem kao on. A spreman sam prvi da prisustvujem vojnoj vježbi crnogorske vosjke kojom će komandovati Jakov Milatović, gdje ću moći da vidim avione četvrte generacije, helikoptere MI 35P, modernizovane tenkove M – 84, raketne sisteme FK – 3, pancir S1, kao što sam to vidio Pešteru”, naveo je Knežević.

Nažalost, kaže Knežević, “crnogorska vojska na čijem je čelu Jakov Milatović, od sticanja nezavisnosti poznata je isključivo po tome što su njeni oficiri švercovali kokain na vojnom brodu “Jadran”, bivši zaposleni osumnjičeni za teška ubista u klanovskim obračunima, a vrhunac je kad je iz magacina VCG, dva dana izbore 30. avgusta podijeljeno 30 automata i preko 16 000 metaka ANB- u i ko zna još kome , kako bi pucali u lidere DF – a i narod koji ih podržava”.

”I umjesto da kao vrhovni komandant istraži sve ove zloupotrebe, Jakov Milatović traži da mu objašnjavam šta sam radio na vojnoj vježbi meni najbratskije države. Jedini kome sam morao nešto da objašnjavam odavno nije među živima, tako da dobronamjerno savjetujem Jakovu Milatoviću da energiju napada na mene usmjeri na pravljenje urmašica na Instagramu, a u međuvremenu će i pasulj biti gotov”, zaključio je Knežević. 

Izvor (naslovna fotografija):

Milan Knežević

Ostavite komentar

Komentari (0)