KONFLIKT BEČIĆA I ADŽIĆA U SKUPŠTINI: ”Te etikete lijepi tamo, junačino, đe si naučio”

Nakon što je poslanik Demokrata Vladimir Martinović postavio poslaničko pitanje ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću, a u vezi sa tim da li je premijer Dritan Abazović posjedovao i prijavio kriptovani telefon, došlo je do verbalnog sukoba između ministra i skoro svih poslanika Demokrata koji su govorili uglas.
KONFLIKT BEČIĆA I ADŽIĆA U SKUPŠTINI: ”Te etikete lijepi tamo, junačino, đe si naučio”

Drugo pitanje poslanika Martinovića bilo je koliko je i ko su lica iz Crne Gore koja su prijavila nadležnim organima da posjeduju kriptovane telefone, koliko je i ko su lica van Crne Gore sa boravkom u CG prijavila da posjeduju kriptovane telefone, da li je i ako jeste kada Dritan Abazović i kom državnom organu prijavio da ima kriptovani telefon, da li je i ako jeste, kada i kom državnom organu Abazović podnio informaciju da više ne posjeduje kriptovani telefon.

Ministar Adžić kazao je da odredbama pozitivno-pravnih propisa u CG nijesu definisane bilo kakve zabrane koje se odnose na posjedovanje i korišćenje uređaja za tzv. kriptovanu komunikaciju.

”U kontekstu navedenog naglašavamo da posjedovanje i korišćenje ovog uređaja ne predstavlja bilo kakav oblik nezakonitog, nedozvoljenog i kažnjivog ponašanja, koje podliježe reakciji nadležnog organa. S tim u vezi ukazujemo da ne postoji obaveza bilo kog lica da posjedovanje ili korišćenje ovih uređaja prijavi državnim organima”, kazao je Adžić.

On je zatim dodao, da se kriptovani telefoni mogu nabaviti bez smetnje i da nije nezakonito, a da policija prati sumnjive komunikacije.

Adžić je uz odgovor kazao kolegi Martinoviću da je problematično u ovoj situaciji to što, kako je rekao, oni pokušavaju kriminalizovati premijera Abazovića i ”rade isto ono što je Šešelj radio pokojnom premijeru Zoranu Đinđiću”.

”Ne znam koje su vaše namjere, zaista mi je žao što ste zbog politike spremni da ljude sa kojima ste do skoro dijelili i neke iste stavove, sa kojima ste mnogo puta jeli i pili, sada zarad političkog profita pokušavate da kriminalizujete i pokušavate ugroziti njihovu bezbjednost”, rekao je Adžić.

Potom su sa mjesta počeli da dobacuju i poslanici Demokrata Aleksa Bečić i Boris Bogdanović.

Bečić je kazao da je ”nekome Zvicer postao najbolji drug”.

Adžić je dodao ”a nekome neko drugi, koga ne smijete da pomenete”.

”Koga ne smijem. Reci imenom i prezimenom, ustani sad, ministar si unutrašnjih poslova. Jednu stvar za Aleksu Bečića, izvoli. Te etikete lijepi tamo, junačino, đe si naučio”, rekao je Bečić.

”Zbog toga ste i nervozni, zbog toga što znate da znam”, dodao je Adžić.

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović pokušava je bezuspješno da smiri tenzije, nakon čega je dala pauzu.

Martinović je, nakon skupštinske pauze, pozvao Adžića da svakog funkcionera Demokrata i poslanika koji je bilo kada i na bilo kom mjestu sjedio sa nekim iz kriminalnog miljea, javno procesuira.

”A mi ćemo tražiti da nam poslanici ukinu imunitet. Ukoliko to ne uradite, Vi ste onda najveći politički prevarant u Crnoj Gori. Vi i onaj koji je danas na putu ka Beogradu”, poručio je Martinović, navodeći da URA sjedi i pregovara sa onim ko je produkt Šešelja i njegove politike Aleksandrom Vučićem.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

ADŽIĆ: Uklanjanje CG zastave sa Opštine Nikšić politička igra, za policajca Milovića u toku postupak

Smijenjen Aleksa Bečić

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

Adžić: Ustoličenje Mićovića na Cetinju je, simbolično, repriza Podgoričke skupštine

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

KAZNA ZA REGIONALNI VODOVOD OD 1.000 EURA: Zaključili ugovor sa direktorom koji je radio u drugoj firmi

Kaluđerović Kneževiću: Molbu za liječenje djeteta zloupotrebljavaš u političke svrhe, obraz ti ne smeta

DRI: Predsjednik Ustavnog suda sam sebi potpisivao rješenja o prekovremenom radu

Kompanija “Beluga” otkupila dio Davidovićevog “Neksana”,Davidović: Očekujem izvoz veći od ukupnog crnogorskog