Koprivica: Nikom nećemo dati podršku za manjinsku vladu, to je propao eksperiment

Danas je dobilo potvrdu sve ono što je tvrdila Demokratska Crna Gora u prethodna dva mjeseca jer izigravanje volje građana uvijek pravovremeno detektujemo, kazao je poslanik Demokrata, Momo Koprivica komentarišući današnji pres koalicije 'Crno na bijelo' na kojoj je, u cilju prevazilaženja političke krize u Crnoj Gori, predloženo da se formira manjinska vlada. Istakao je da niko više od Demokratske Crne Gore neće dobiti podršku za manjinsku Vladu.
Koprivica: Nikom nećemo dati podršku za manjinsku vladu, to je propao eksperiment

“Prvo, potpisani Memorandum nije bio put za bilo kakve mostove u društvu, već pojas za spasavanje onima koje su građani Crne Gore pobijedili 30. avgusta. Drugo, da paradoks bude veći, koncept manjinske Vlade DPS-u nudi gospodin Abazović, upravo autor ekspertske Vlade, jedini političar koji je član Vlade i čovjek koji je zajedno sa premijerom Krivokapićem kadrovski sastavio tu Vladu. Koliko modela neko treba da predloži u jednom sazivu parlamenta da bi bio kredibilan predlagač”, upitao je Koprivica.

Treće, dodaje on, opštepoznato je da Vlada u parlamentarnim demokratijama predlaže Parlamentu zakone saglasno volji parlamentarne većine, koja bira Vladu, pa je sada, kako kaže, nejasno kako će recimo “parlmentarna većina koju konstituiše DPS usvojiti zakon o porijeklu imovine, kojim se preispituje porijeklo imovine, pored ostalih i onih od kojih zavisi donošenje ovog zakona ili njihovih vlasnika i mentora”.

“Četvrto, Demokrate su evropska i evroatlanska partija centra, prozapadna i građanska partija, koju apsolutno ne interesuju statusi nacionalističkih retrogradnih političkih subjekata, ali nas i te kako zanima poštovanje izborne volje građana, jer se građanin na prethodnim izborima nije borio za ovaj ili onaj politički subjekt, već protiv politike koju je personifikovao DPS. Takva politika pobijeđena je 30. avgusta. Na čelu oživljavanja takve retrogradne politike nijesu politički subjekti, već klasična crnogorska mafija oličena u par nosilaca organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori
Peto, našim stavom ne branimo ni Vladu, ni premijera, niti bilo koji politički subjekt ili ministra u Vladi, branimo Budžet, veće plate za radnike, bolje penzije, dječije dodatke za svu djecu, naknade majkama i besplatne udžbenike za sve osnovce, veće staračke naknade za poljoprivrednike, za šta smo direktno zaslužni i odgovorni. To je sad na ispitu i to je sada meta mafije. Dakle, nije u pitanju vlast i fotelje, već novac koji smo iz tajkunskih ruku oteli i kroz socijalnu politiku dali građanima Crne Gore. Sada se predlaže konstituisanje vlasti sa onima koji su glasali protiv Budžeta, protiv većih plata za radnike, protiv većih penzija i protiv drugih socijalnih davanja. Zaključak je jasan i ne treba mu pojašnjenja”, istakao je poslanik Demokrata.

Šesto, dalje navodi Koprivica, niko više od Demokratske Crne Gore neće dobiti podršku za manjinsku Vladu.

“Taj eksperiment je propao i srušen je od strane autora eksperimenta. Niti će Demokrate vršiti vlast sa onima koje smo pobijedili na izborima i koji su ključno odgovorni za trodecenijsku devastaciju Crne Gore i međuvjersku i međunacionalnu netoleranciju i histeriju. Vlast ćemo vršiti sa građanima Crne Gore koji su glasali za promjene. Sedmo, vrlo je indikativno da se ruši vlast nakon vrlo uspješne sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj su usvojeni svi akti koji su bili u proceduri, uključujući i sve akte Vlade, poput Budžeta, te riješio pitanje Tužilačkog savjeta. Možda je sada jasnije kome je Katnić brat”, kazao je poslanik Demokrata.

Koprivica upozorava da se “ne igraju sa izbornom voljom građana Crne Gore”.

“Ne testirajte strpljenje naroda Crne Gore, ne uvodite Crnu Goru u destabilazaciju drustveno-političkih procesa, jer izborna volja građana Crne Gore je svetinja sa kojim se vrlo opasno igrati”, zaključio je Koprivica.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


BMX

Odlicno. Sad se sve izvlaci na cistinu. Nema vise “neopredjeljen & uzdrzan”
Ili ste za zapadnu demokratiju i buducnost ove zemlje u EU i NATO ili ste sa DF -om i Crkvom Srbije na istoku i sa Rusijom i Kinom.
Nema vise sakrivanja i foliranja “Demokrate” !

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Koprivica: Stavljena tačka na partijsko tužilaštvo

PROČITAJTE ŠTA PIŠE U PREDLOGU ZA GLASANJE O NEPOVJERENJU VLADI: U institucijama se odigrava bezakonje i progon neistomišljenika

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

STAV: Ideolog Zadruge

Pavićević: Zalažemo se za manjinsku vladu, Abazović: Ovo je ponuda svim poslanicima

Evropski sud za ljudska prava: Presuda po tužbi Ljuba Bigovića 13. januara

U Fondu PIO ne znaju koliko će zapošljenih morati da hitno ode sa tržišta rada?!