Kordić: Logično da premijer bude iz DF-a i da to bude Mandić

Poslanica Demokratskog fronta Simonida Kordić kazala je da je važno vidjeti da li postoji neka vrsta dogovora oko formiranja političke vlade između onih koji su nedavno srušili vladu, rekavši da ukoliko je to slučaj, onda imamo jednu potpuno novu političku stvarnost.
Kordić: Logično da premijer bude iz DF-a i da to bude Mandić

Kordić

”Ako nije onda je neophodno da se one snage koje su činile parlamentarnu većinu 30. avgusta decidno izjasne da neće praviti vladu, niti bilo kakve aranžmane sa DPS-om. Tako bi imali čistu situaciju za eventualne dogovore unutar te parlamentarne većine. Što se tiče Demokratskog fronta, mi smo jedina politička snaga koja nije imala nikakav aranžman sa DPS-om i u potpunosti smo spremni da se direktno o tome odredimo. U tom slučaju, DF bi mogao da inicira razgovore sa ciljem izlaska iz krize”, navodi Kordić.

Kako je kazala, DF na osnovu rezultata poslednjih parlamentarnih izbora ima 20 mandata i logično je da taj savez delegira premijera.

”Tu odgovornost na sebe treba a preuzme predsjednik NSD Andrija Mandić”, poručuje Kordić.

Kako kaže, nema ništa prirodnije i legalnije “nego da vratimo stvari u okvire koje predviđaju Ustav i izborna volja naroda, pokazana na prethodnim parlamentarnim izborima.”

Smatra i da je u političkoj situaciji u Crnoj Gori nastao vakuum prije dvije godine kada su, umjesto demokratske vlade, formirane eksperimentalne – prvo „ekspertska“’ pa potom manjinska vlada.

Dodaje da treba slijediti samo normalna politička pravila koja važe u čitavom svijetu i nigdje se ne dovode u pitanje.

”Jer kada ih dovedete u pitanje onda imate urušavanje čitavog izbornog i demokratskog sistema. Onda se postavlja legitimno pitanje čemu uopšte izbori, glasanje, čemu vrijedi volja naroda kada se ključne odluke donose ne samo van okvira te volje, već su suprotne toj volji. Dakle, mi zagovaramo vraćanje na ono što su demokratski, evropski principi, Ustav i važeći zakoni”, navela je Kordić.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Podjele u Crnoj Gori indukuju političke partije i vjerske zajednice

Danas štampanje glasačkih listića

Solarni paneli uskoro i na stambenim zgradama do četiri sprata

U kabinetu gradonačelnice Injac već zapošljeno šestoro