test

Kovačević: Asanović da se izvini građanima ove zemlje zbog nepoštovanja simbola naše države

Standard

19/05/2023

12:06

Ukoliko je tačna informacija koju su neki mediji prenijeli kao nezvaničnu, da je predśednik Opštine Zeta zabranio da se postave državne zastave u susret Danu nezavisnosti na dijelu bulevara koji se nalazi u toj opštini, je skandal bez presedana - saopštio je izvršni koordinator asocijacije mladih Građanske inicijative (GI) ,,21.maj'' Malik Kovačević.



Podsjećamo, predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović navodno je zabranio radnicima podgoričkih Komunalnih usluga da, u susret Danu nezavisnosti 21. maju, postave crnogorske zastave na stubove javne rasvjete na bulevaru koji vodi od Podgorice do aerodroma u Golubovcima.

– Očekujem da se, ukoliko je ovo tačno, gospodin Asanović izvini građanima ove zemlje zbog nepoštovanja simbola naše države. Zeta nije izdvojeni dio naše države i kao takva je dužna da poštuje zakone kojima se propisuje upotreba, isticanje i poštovanje državnih simbola. Sve administrativne jedinice su dužne da se pridržavaju pomenutih zakona i poštuju ih jer su sve dio administrativnog sistema i pravnog poretka Crne Gore. Poštovanjem simbola, poštujemo sebe i zajedničku nam kuću – poručio je Kovačević.

Izvor (naslovna fotografija):

Malik Kovacevic

Ostavite komentar

Komentari (0)