Izvor: Pobjeda

Kovačević bio u policiji da prijavi prijetnje

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević 15. jula boravio je u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Nikšić u odnosu na okolnosti prijetnji koje su mu upućene na jednoj društvenoj mreži, te ovo lice nije boravilo u službenim prostorijama nikšićke policije zbog bilo kojih drugih okolnosti ovom prilikom – saopšteno je Pobjedi iz Uprave policije.
Kovačević bio u policiji da prijavi prijetnje

Marko Kovačević

Pitali smo ih zbog čega je Kovačević bio u zgradi policije, 15. jula, ubrzo pošto su Nikšićanin Esad Gegić i iseljenik Bećo Medunjanin prijavili da je tog dana na njih fizički nasrnuo Radovan Kavaja, koji je prethodno, dok su sjedjeli u dvorištu kuće svog prijatelja Milana Mrvoševića, u svojoj kući, na razglas puštao šovinističke pjesme koje vrijeđaju Muslimane/Bošnjake.

Pobjeda je u neđelju objavila priču u kojoj smo izvijestili javnost o napadu na Gegića i Medunjanina, a oni su iskazali sumnju da je neko u nikšićkoj policiji, nakon što su oni i njihov domaćin Mrvošević prijavili napad i dali izjave, omogućio Kovačeviću uvid u zapisnike.

– Kada smo dali izjave u policiji Esad, Milan i ja otišli smo na piće. Esad je pošao ranije i otišao da preuzme svoj zapisnik. Onda smo odlučili i Milan i ja da odemo do policije. Kucamo na vrata i uđemo kad rabota sjedi – gradonačelnik Nikšića, kako ga zovemo „Šubara“. Došao da mu pročitaju zapisnike. Službenik skoči i zavika: „Šta ulazite, jesam li vam rekao da je slobodno“… Mi smo se povukli, kažemo da se izvinjavamo i izađemo u hodnik. Poslije nekoliko minuta on je izašao na druga vrata i dao nam zapisnike i mi doma – ispričao je Pobjedi Medunjanin.

U nikšićkoj javnosti se špekuliše o navodno bliskim vezama šefa Centra bezbjednosti Nikšić Dragoljuba Pekovića i predsjednika Opštine Marka Kovačevića.

Nikšićka policija podnijela je 16. jula, po nalogu lokalnog tužilaštva, krivičnu prijavu protiv Radovana Kavaje zbog sumnje da je ugrozio sigurnost Gegiću.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Više državno tužilaštvo izjasnilo se „da se u radnjama R. K. ne stiču elementi bića krivičnog djela“ iz njihove nadležnosti. Dežurni tužilac procijenio je da Kavaja nije počinio napad iz mržnje – odnosno krivično djelo izazivanje nacionalne, vjerske i rasne mržnje.

Napadu na Gegića prethodilo je saopštenje ekstremističke organizacije koja je sebe nazvala „Nikšićki Srbi“ koja ga je imenom prozvala da im je 13. jula na skveru psovao „srpsku majku“. Dio medija je to prenio i tako targetirao Gegića.

Tako je Gegić postao „pokretna meta“. Dok je sa prijateljem, nikšićkim iseljenikom koji decenijama živi u Hrvatskoj – Bećom Medunjaninom, 15. jula sjedio u bašti kuće Milana Mrvoševića, u mjestu Rubeže, iz susjednog dvorišta, samo što je stigao, odjeknula je sa razglasa šovinistička pjesma „Leleču Turci, kukaju bule“, za njom „…mjesto drva i badnjaka lože glave Turaka“…

Gegić i Medunjanin su odmah potom krenuli, iz obzira prema svom prijatelju, da ne doživljava neprijatnosti zbog njih.

Dok je Gegić vozilom, rikvercom izlazio na ulicu trčeći im je prišao Kavaja i kroz otvoren prozor automobila, uz psovke i prijetnje, pesnicama pokušao da ga izudara po glavi, ali je on uspio da se izmakne, tako da je pretrpio udarce po ramenu.

Već smo pisali da Gegić kategorično negira da je on psovao i vrijeđao neistomišljenike 13. jula u Nikšiću, već je pokušao da spriječi napad grupe sa srpskim trobojkama na čovjeka koji je na trotoaru bio sa djetetom u naručju i psovao ih. Pozvao se i na to da policajci koji su intervenisali na toj lokaciji mogu da potvrde njegove navode.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


piperka

Ko može da prijeti prasolikom kad on prijeti čitavom NK!

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Zeković: Policija postaje izvor nesigurnosti, hitno reagovati na to

VRAĆA LI ABAZOVIĆ DUG FRONTU: Sramni plan da se kriminalizuje Belveder

UŽIVO: Žestoko raketiranje Harkova, Ukrajina tvrdi da su povratili aerodrom Hostomel

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Suđenje u Bijelom Polju: Osumnjičen da je djevojčicu silio na brak, vukao je za kosu i šamarao po licu

(VIDEO) Uhvatila supruga u prevari: Kamere snimile čitavu situaciju

Niz osumnjičenih iz Crne Gore: Terete ih da su iz Južne Amerike švercovali tone kokaina ka Evropi

ZAOBILAŽENJE BRISELA: Abazović planira da dodijeli još par stotina državljanstava jer su „zahtjevi u proceduri“