Izvor: RTCG

Krapović: Nedopustivo da nema resora turizma; Radulović: Više me ništa ne iznenađuje

Nakon što je izvršna vlast objavila Nacrt zakona o Vladi, u kome se navodi da među 14 resora nema resora turizma stižu i prve reakcije. Predstavnici Crnogorskog turističkog udruženja i Skupštine Crne Gore ističu da je nedopustivo da Crna Gora nema Ministarstvo turizma.
Krapović: Nedopustivo da nema resora turizma; Radulović: Više me ništa ne iznenađuje

Ilustracija

Predsjednik skupštinskog Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Dragan Krapović (Demokratska Crna Gora) kaže nam da Vlada nije sagledala ono što je potreba Crne Gore.

“Potpuno je očekivano da u ovoj Vladi nema kapaciteta da na ozbiljan način sagledaju ono što je potreba Crne Gore da u pojednim veoma bitnim segmentima crnogorske ekonomije u Vladi Crne Gore postoje ministarstva koja se bave oblastima od ključnog značaja za Crnu Goru poput turizma, energetike, i bez sumnje saobraćaja”, navodi Krapović.

Srećom,kako tvrdi, ova neznavena 43. Vlada Crne Gore je pala u Parlamentu, a Zakon o Vladi će biti donijet uz učešće poslanika “pa će amandmanima na budući Predlog zakona o vladi biti ispravljeni svi propusti koje vidimo u Nacrtu zakona”.

“Kao predsjednik skupštinskog Odbora za turizam, i kao bivši predsjednik Opštine Budva, najveće turističke metropole u Crnoj Gori, moram da kažem da sam frapiram činjenicom da nije predviđeno Ministarstvo turizma, pa čak ni u okviru nekog od Nacrtom zakona predviđenih resora. Ta činjenica dovoljno govori o kvalitetu posla koji je urađen.Imajući u vidi značaj turizma za Crnu Goru, to je jednostavno nedopustivo”, rekao je Krapović.

Vlada je u četvrtak objavila Nacrt zakona po kome centralni organ izvršne vlasti ubuduće ne bi trebalo da ima više od 14 resora. Rad na tom zakonu počeo je na proljeće ove godine, a Vlada je utvrdila i temine za javnu raspravu.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), i suvlasnik hotela “Splendid” Žarko Radulović kazao nam je da nije iznenađen.

“Za mene u ovim vremenima više iznenađenja nema, jer u sve što sam vjerovao da ne može da bude to se desilo. Što se tiče Nacrta Zakona, uopšte nisam iznenađen. Zemlja koja u ovim vremenima u ovom trenutku zavisi od turizma, uopšte da nema Ministarstvo turizma nije iznenađenje. Znači, nastavlja se sve u kontituitetu”, istakao je Radulović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Pala Vlada Zdravka Krivokapića

Krapović: Jesu li Abazović i Joković potpisali sporazum s Đukanovićem

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

UŽIVO Krivokapić: Na potpisivanju Ugovora sa SPC nije bio nijedan Crnogorac, Abazović: Čujete li vi sebe što pričate?!

SKANDAL: Granična policija zadržala Princa od Dubaija na aerodromu u Tivtu, pušten nakon više urgencija MVP-a

Uhapšeno još nekoliko službenika Uprave prihoda i carina

BEZ OBJAŠNJENJA ODAKLE NOVAC: Abazović i Đurđić vlasnici 10 odsto klinike, a 90 kompanija sa Kipra?