test

Izglasana nova Vlada: Krivokapić položio zakletvu

Standard

04/12/2020

16:53

Crnogorski parlament izabrao je danas novu. 42. Vladu, čiji je predsjednik Zdravko Krivokapić. Krivokapić je od danas novi premijer Crne Gore. Glasalo je ukupno 70 poslanika.

Za izbor nove vlada glasao je 41 poslanik, dok je 28 bilo protiv, a jedan poslanik uzdržan. Mandatar Zdravko Krivokapić je nakon izglasvanja položio zakle.

-Zaklinjem se da ću dužnost predsjednika Vlade obavljati časno i pošteno. Tako mi Bog pomogao – rekao je premijer. Zakletve su položili i ministri u novoj Vladi. 

Nova Vlada imaće 12 ministarstava i jednog potpredsjednika. Potpredsjednik Vlade biće Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova je Sergej Sekulović, odbrane Olivera Injac, a vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja vodiće Milojko Spajić, kapitalnih investicija Mladen Bojanić, a ekonomskog razvoja Jakov Milatović. Resor pravde, manjinskih i ljudskih prava vodiće Vladimir Leposavić, Ministarstva zdravlja Jelena Borovinić Bojović, a na čelu Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić. Resor ekologije, prostornog planiranja i urbanizma vodiće Ratko Mitrović, a javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Na čelu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biće Aleksandar Stijović

Ostavite komentar

Komentari (0)