test

Lekić: Šta je Krivokapić poručio pojedinim zemljama preko ambasadora u Srbiji, a nije mogao preko ambasadora istih zemalja u CG?

Standard

04/11/2021

11:21

Lider Demos-a i poslanik u Skupštini Miodrag Lekić kazao je povodom susreta premijera Zdravka Krivokapića sa dijelom ambasadora u Beogradu, da je napravljen još jedan teško shvatljiv diplomatski gaf.

”U ukupno doista nepripremeljenoj posjeti, bez sadržaja, sa programskim obrtima i protokolarnim propustima, na momente i ponižavajućim momentima i prilično praznim izjavama, možda je najbizarniji detalj bio susret Krivokapića sa diplomatama koji su akreditovani u Srbiji, a čije zemlje imaju rezidentne diplomate u Crnoj Gori”, navodi Lekić.

Kako je dodao, radi se o slučaju bez presedana u široj diplomatskoj praksi.

”Valja sačekati objašnjenje iz crnogorske vlade o motivima za ovaj sastanak koji je očigledno inicirala crnogorska strana. Recimo, što je Krivokapić poručio vladama Francuske, Italije, Njemačke itd. preko njihovih ambasadora u Srbiji, a nije to mogao učiniti preko ambasadora istih zemalja koji su akreditovani u Crnoj Gori? Sve se može shvatiti i kao potcjenjivanje pa i vrijeđanje akreditovanih ambasadora u Crnoj Gori. Oni to, naravno, neće javno reći već zaključiti da su ovim potezom premijer i crnogorska diplomatska strana rekli mnogo više o sebi. Da li je ovo novo igranje sa državom po cijenu neozbiljnosti, sada ne samo aktera ovih nevjerovatnih improvizacija i gafova, već neozbiljnosti koja nažalost kreira i odredjenu sliku o zemlji”, saopštio je Lekić.

Izvor (naslovna fotografija):

Filip Filipović/Standard

Ostavite komentar

Komentari (0)