Izvor: RTCG

Lideri regiona na radnoj večeri s Boreljom

Lideri regiona Zapadnog Balkana sjutra će u Briselu učestvovati na radnoj večeri koju organizuje visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i bezbjednost Žozep Borelj.
Lideri regiona na radnoj večeri s Boreljom

Cazin.NET

Portparol šefa evropske diplomatije Peter Stano kaže da nakon što određeno vrijeme nije bilo specifičnih kontakata, visoki predstavnik Borelj odlučio je od obnovi tu tradiciju koja je postojala prije nekoliko godina i da ima redovne kontakte sa partnerima sa Zapadnog Balkana.

”Večera je logički nastavak u kontekstu dikusije koje su ministri vanjskih poslova EU imali prošle sedmice, kada su o Zapadnom Balkanu diskutovali sa strateške tačke gledišta, ne samo iz one perspektive koja se odnosi na proširenje, koja je prioritet za njih i nas, već iz šireg ugla”, kaže Stano.

Ističe da je cilj večere da se obnovi redovniji angažman na širim pitanjima sa liderima regiona.

” Glavni cilj sjutrašnjeg sastanka je da čujemo od lidera na Zapadnom Balkanu kako oni vide političku situaciju, politički kontekst, i da obnovimo redovniji angažman na širim pitanjima nego što je proširenje o kome imamo redovne kontakte na brojnim nivioma između EU i Zapadnog Balkana. To je cilj večere, i očekivanje je da se ovakvi razgovori nastave i da će oni dati novi sjajniji ili širi podsticaj kontinuranom angažmanu koji imamo sa Zapadnim Balkanom”, kaže Stano.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Bregu: Zajedničko tržište je alat za brži ulazak u EU

Đukanović: Već nekoliko godina upozoravamo da se u regionu i dalje oštro konfrontiraju dvije vizije budućnosti

Istraživanje: Sveprisutna transnacionalna hobotnica organizovanog kriminala sa Balkana

“U ovakvim vremenima čvrsta saradnja postaje još značajnija”

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

TUŽILAŠTVO ZA STANDARD Formiran predmet protiv Dražena Jeknića: Krivokapićev vozač izazvao opštu opasnost na Bogetićima gdje su povrijeđene dvije osobe

Stefanović primljen u KCCG sa povredama od noža u predjelu vrata, Sojtarić uhapšen zbog pokušaja ubistva

Poslušajte novu pjesmu “JA SAM CRNOGORAC”

Ambasadorka Dušanka Jeknić podnosi tužbu protiv Krivokapića i Radulovića