Marković: Logično da dođe do prekompozicije u odborima;Knežević: Lazović bio kod Đukanovića na dan kad DPS nije došao na Odbor

Bivši policijski funkcioner Zoran Lazović bio je u zgradi Predsjednika Crne Gore, kod predsjednika Mila Đukanovića, na dan kada je trebalo da se održi sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu, kad je trebalo da se donese odluka o saslušanju nadležnih u bezbjednosnom sektoru, kako bi se raspravljalo o dokumentima Europola u kojima se tvrdi da su policajci Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog klana - kazao je predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i lidera Demokratske narodne partije Milan Knežević.
Marković: Logično da dođe do prekompozicije u odborima;Knežević: Lazović bio kod Đukanovića na dan kad DPS nije došao na Odbor

Foto: Screenshot/Vijesti

On je u duelu na Televiziji Vijesti sa poslanikom Demokratske partije socijalista i bivšim premijerom Duškom Markovićem kazao da se lično u to uvjerio.

Sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu tada nije održana jer nije bilo kvoruma, a Knežević je rekao kako sumnja da se vrši uticaj preko Đukanovića na određene poslanike DPS-a da bi se što “više udaljili od istine”.

” Šta će on tu ako je bivši policijski funkcioner, baš u jeku Skaj kampanje, to je pitanje za Đukanovića i Lazovića. Smatram da je nakon tog razgovora Đukanović pozvao šefa poslaničkog kluba DPS-a Danijela Živkovića, koji je bio na sjednici Odbora i koji je saopštio da poslanici DPS-a neće činiti kvorum jer su navodno revoltirani što se na isti način nije tretirala tema eventualnog snimka policijskog službenika Petra Kneževića oko nekih dešavanja na Cetinju”, rekao je Knežević.

Jedan od lidera DF-a ranije je kazao kako sumnja da su pojedine skupštinske kolege iz DPS-a pod direktnim uticajem kavačkog klana.

Marković je rekao da ne znači da ako sjednica nije održana da je to velika zavjera koja dolazi iz partije ili samog predsjednika DPS-a sa ciljem destrukcije.

” Gospodin Knežević to tako tumači, ne želim da polemišem na tu temu na ovakav način. Odgovornost je na predsjedniku Odbora, njegovom autoritetu, povjerenju… Vjerujem da će gospodin Knežević uspjeti da izgrati tu vrstu odnosa”, naveo je Marković.

Knežević tvrdi da je još 15 kolega iz Demokratskog fronta vidjelo Zorana Lazovića kako ulazi kod Đukanovića.

Smatra da je cilj te navodne posjete bio da se zataška istraga.

” Neće biti više sjednice Odbora dok mene ne smijene. Knežević tvrdi da je u toku “mrtva trka da li će Predrag Bošković ili Dragan Ivanović da preuzmu Odbor za bezbjednost i odbranu”. T

Marković kaže da imamo novu Vladu i da je logično da dođe do prekompozicije u odborima.

“Realno je da ova parlamentarna većina sada ima ključne odbore kao što je to imala većina kojoj je pripadao Knežević. Zaista ne virim kroz prozore i ner pratim što se dešava po tuđim dvorištima, ali mogu da mu (Kneževiću) sugerišem da mjesto predsjednika Odbora nije mjesto koje vlada cijelim odborom”, kazao je Marković u emisiji “Načisto”.

Na pitanje da li Knežević ima konkretne dokaze za nedavne tvrdnje da su on i drugi lideri Demokratskog fronta pod mjerama tajnog nadzora odgovorio je da je u aprilu 2021. dobio pismo iz Vrhovnog suda u kojem “jasno piše da Vesna Medenica iz daktilobiroa prisluškuje sudije i lidere DF-a”.

Rekao je da su izvor sudije i službenici.

“Dobio sam ovo putem pošte, sazvao konferenciju za medije i pozvao Tužilaštvo da otvori predmet”, kazao je Knežević.

Marković je, na podsjećanje da je za vrijeme njegovog mandata, kako tvrdi SDT, bivši direktor ANB-a Dejan Peruničić pratio novinare, partijske lidere, crkvene velikodostojnike istakao je da je napustio ANB 2010. godine

” Ne pada mi na pamet, niti znam šta se radilo u Agenciji od tada, otkad se promijenilo pet direktora. Ja sam otišao u politiku”, kazao je Marković.

Ukazao je da je ANB poseban državni organ, u kojem je direktor Agencije isključivo nadležan za izdavanje svake naredbe koja se tiče operativnih mjera.

” Postoji kontrola rada, to je generalni inspektor i parlament, odnosno nadležni odbor… Niko nema pravo da se miješa u rad direktora Agencije, ni predsjednik Vlade, države, parlamenta”, dodao je Marković.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Smijenjen Aleksa Bečić

Marković: Politčka kriza i blokada sistema se rješava jedino izborima, DPS je spreman

KO JE KOMNADOVAO KRIMINALCIMA: Knežević privatno u Beogradu, sjutra bi trebao da se vrati na posao

Martinović nazvao Konatara kukavicom, Knežević: Ne mogu da razdvajam, a kamoli da se tučem

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Petar Odžić novi državni sekretar Ministarstva kapitalnih investicija

OVAKO IZGLEDA ŽENA zbog koje je muzičar ostavio ženu i djecu, i počeo da vježba! (FOTO)

Pratite UŽIVO sjednicu Vlade

Igor Kalezić uhapšen zbog teške krađe u Luci Bar, policija traga za Nenadom Boškovićem