Marović-Kurtezi: Crna Gora nastavlja da podržava Albaniju na putu prema EU

Naše države imaju zajednički vanjskopolitički prioritet – članstvo u EU. Želimo da vidimo da naši susjedni napreduju na tom putu i zbog toga će Crna Gora nastaviti da dijeli svoje iskustvo iz pregovaračkog procesa i na taj način pruža podršku Albaniji u ispunjenju uslova za pristupanje Uniji, poručila je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marovićna sastanku sa ambasadorom Albanije Ridijem Kurtezijem.
Marović-Kurtezi: Crna Gora nastavlja da podržava Albaniju na putu prema EU

Marović je upoznala Kurtezija sa tekućim i planiranim aktivnostima na polju evropske integracije istakavši da je u fokusu rada Vlade Ministarstva evropskih poslova ispunjavanje privremenih i dobijanje završnih mjerila u poglavljima 23 i 24, do kraja godine.

Iznijela je očekivanje da će sve institucije i grane vlasti na najbolji način odraditi svoj dio posla, te da ćemo imati mjerljive rezultate u oblasti vladavine prava.

Kurtezi je poželio uspješan mandat potpredsjednici Marović i čestitao Crnoj Gori na liderskoj poziciji u procesu evropske integarcije.

Ocijenio je da su ukupni odnosi dvije države prijateljski i da mogu poslužiti kao primjer cijelom regionu Zapadnog Balkana, istakavši da važnu ulogu u održavanju dobrosusjedskih odnosa ima Albanska manjina kao čvrst oslonac saradnje dvije zemlje.

Sagovornici su se saglasili da je, uz sadržajne i dobre političke odnose, neophodno raditi na jačanju ekonomske saradnje dvije države, čemu može doprinijeti nastavak međudržavnog dijeloga u okviru zajedničkih sjednica dvije vlade.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

VUJANOVIĆ: Zajedničko regionalno tržište Zapadnog Balkana umjesto “Otvorenog Balkana“

Izvjestilac Bundestaga za ZB: Djelovi političkih elita na Balkanu aktivno doprinose destablizaciji regiona

Injac-Šmid: OEBS će nastaviti da podržava reformske procese u Crnoj Gori

Bregu smatra da je krajnje vrijeme da se smanje cijene rominga između Evropske unije i Zapadnog Balkana

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

(FOTO) PODGORIČANIN ZABLISTAO NA KANSKOM FESTIVALU, Bakić za Standard: Ja sam tek počeo!

Cikotić državna sekretarka u Ministarstvu sporta

Marković: Logično da dođe do prekompozicije u odborima;Knežević: Lazović bio kod Đukanovića na dan kad DPS nije došao na Odbor

Mugoša nije kriv, Viši sud donio oslobađajuću presudu