Mašković: Sudije birati u skladu sa propisima i dosadašnjom praksom, predlog Bošnjak tužan i smiješan

Gostujući u jutarnjem programu TVe član Izvršnog odbora Socijaldemokrata Miloš Mašković komentarisao je predlog potpredsjednice Skupštine Branke Bošnjak da se sudije Ustavnog suda biraju izvlačenjem.
Mašković: Sudije birati u skladu sa propisima i dosadašnjom praksom, predlog Bošnjak tužan i smiješan

Miloš Mašković

,,Zaista nisam siguran je li taj predlog tužan ili smiješan. To je prije svega veoma neozbiljno, pogotovo kada uzmemo u obzir da on dolazi od strane potpredsjednice Skupštine Crne Gore, Skupštine koja je u neku ruku ogledalo našeg društva, a možemo samo pretpostaviti kako je ta poruka odjeknula u međunarodnoj zajednici” poručio je on.

Mašković dodaje da takav metod izbora sudija Ustavnog suda ne priliči državi koja pretenduje da bude članica EU, te da se sudije US moraju birati u skladu sa dosadašnjom praksom i važećim propisima.

,,Zaista se nadam da taj predlog neće biti usvojen, sudije US treba da budu birani na način koji je u skladu sa važećim propisima i dosadašnjom praksom. Sa druge strane, to je loša poruka građanima, ali i samim kandidatima. To su ljudi sa uglavnom ozbiljnim biografijama koji pretenduju da obavljaju jednu od najvažnijih sudijskih funkcija u državi i onda neko predlaže da se oni biraju izvlačenjem, a ne na osnovu njihovih biografija, ličnih i profesionalnih kompetencija.”

Mašković je kazao i da do izbora sudija US treba doći što prije, zbog građana koji su zanemareni u odnosu na uskopartijske i lične interese političara i političkih elita.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Skupština razriješila Konjevića i Krivokapića,  bez većine za sudije Ustavnog suda

Drašković: Udar na sudije i tužioce zbog naopakog tumačenje Ustava

Više od polovine sudija smatra da postoji politički uticaj na Sudski savjet

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

FOTO – Miško Đukić se skinuo na Gorici: Nije Tramp lud, zbog ovakvih ima da izbije Treći svjetski rat

Želim da budem Bemax

ZAOBILAŽENJE BRISELA: Abazović planira da dodijeli još par stotina državljanstava jer su „zahtjevi u proceduri“

Načini na koje roditelji stvaraju anksioznost kod djece, a da toga nisu svjesni