test

Medija centar DPS: Navodno sporna popisivačica nije funkcionerka naše partije, niti je delegirana sa naše strane

Standard

14/12/2023

17:18

Kategorički odbacujemo navode pojedinih medija da je jedna od popisivača, za koje navode da je vršila određene malverzacije prilikom samog procesa popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, funkcionerka Demokratske partije socijalista, niti je ispred naše partije delegirana na bilo koji način u procesu popisa, poručili su u toj partiji nakon što je to objavio Javni servis.

U DPS-u su podsjetili da su upravo oni bili ti koji su maksimalno i do kraja insistirali da se za popis stanovništva obezbijede adekvatni i neophodni preduslovi kako bi on bio održan na valjan, kvalitetan i inkluzivan način.

”Osim toga, građani Crne Gore znaju da bez uspostavljenih mehanizama kontrole, koje je inicirala upravo naša partija, danas ne bismo ni mogli da sankcionišemo ovakve i slične nepravilnosti, čime se značajno doprinosi regularnosti procesa popisa”, dodali su u saopštenju.

Demokratska partija socijalista apeluje na sve političke aktere da se držimo dogovora kao i potpisanog sporazuma u kojem smo se obavezali da se popis stanovništva ni na koji način ne politizuje.

Popisna komisija Podgorice, na čijem je čelu Olivera Injac, prva je gradska komisija koja raspolaže dokazima da je jedan broj popisivača – za sada ih je otkriveno 16 od ukupno 726, koji su na spisku u Glavnom gradu – svjesno prekršio ugovore i zakonska pravila metodologije popisa.

Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)