Milatović: DPS-u neće proći da opstrukcijama obesmisli izbornu volju

Projektovanim i neosnovanim žalbama Ustavnom sudu iza kojih stoji poraženi DPS, a koje apsolutno ne utiču na izbornu volju građana niti mogu promijeniti izborni rezultat, po ko zna koji put partija Mila Đukanovića na silu pokušava da obesmisli osnovni princip demokratije, kazao je Jakov Milatović, jedan od lidera Pokreta Evropa sad.
Milatović: DPS-u neće proći da opstrukcijama obesmisli izbornu volju

Jakov Milatović

“Izvođač radova u ovoj iteraciji je predsjednik izborne komisije Glavnog grada, koji je umislio da je njegova volja jača od volje 62 odsto građana Podgorice koji su nedvosmisleno glasali za smjenu vlasti”, ističe Milatović.

Kako je dodao, iako je Upravni sud poništio odluku Skupštine Glavnog grada Podgorica kojom je početkom jula za gradonačelnika izabran Ivan Vuković iz DPS-a, potpredsjednik pomenute partije ne odustaje da neustavno i nezakonito sebi kupuje vrijeme, dok istovremeno poziva građane da brane njegovu i fotelju svog šefa.

“Zato nadležni organi treba da reaguju i razvlaste neustavnog i nezakonitog gradonačelnika Podgorice, dok se ne riješi planski izazvana kriza, kako bi se već jednom stalo sa zloupotrebom resursa glavnog grada u korist jedne partije i uskog kruga ljudi oko nje”, kazao je Milatović.

Prema njegovim riječima, građanska, multietnička i evropska Podgorica, godinama unazad ponižavana i diskriminisana, je digla glas 23. oktobra i olovkom poslala u političku prošlost one koji su naše društvo doveli u ambis.

“Vrijeme je da se DPS pomiri sa izbornim porazom i da kao društvo krenemo naprijed”, zaključuje Milatović.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Lekić: SDT u predmetu ubistva Saše Klikovca nije postupalo u skladu sa zakonom

Pretresi u Budvi i Zeti, traže Krstovića

Žabljak dobio struju

Cijene novogradnje ‘eksplodirale’: Za dvije godine kvadrat skuplji i do 500 eura