Milatović: Pet razloga zbog kojih treba izglasati nepovjerenje Vladi i raspisati izbore

Član Pokreta Evropa sad i bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović smatra da treba izglasati nepovjerenje aktuelnoj Vladi premijera Dritana Abazovića, i ističe da za to postoji pet razloga.
Milatović: Pet razloga zbog kojih treba izglasati nepovjerenje Vladi i raspisati izbore

Jakov Milatović, foto: Vlada CG

Prvi razlog je kako kaže Milatović taj što je ova Vlada neustavna.

“Konstituisana je na neustavan način, uz elemente političke korupcije, podršku DPS-a i ostalih partija koje su izgubile na izborima 30. avgusta, čime je apsolutno sporan njen legitimitet”, smatra on.

Za Milatovića je ova Vlada i nedemokratska.

“Zbog straha od izbornog rezultata, nova većina je na neustavan način odložila lokalne izbore čime je suspendovano pravo da građani biraju i budu birani, izazvan haos u funkcionisanju organa lokalne samouprave i zemlja dovedena u stanje pravne nesigurnosti”, navodi Milatović.

Prema njegovim riječima, Vlada na čijem čelu je Abazović je neznavena.

“Vlada je svojim neznanjem zaustavila ekonomski napredak zemlje ostvaren u prethodnom periodu! Turistička sezona je ispod očekivanja, a program Evropa sad! kojim su povećane plate i penzije, u kontinuitetu napadan i sabotiran”, kaže on.

Za Milatovića je Vlada i nestabilna.

“Vlada je manjinska, pa je zato nestabilna, a od prvog dana je i pokazala znake ozbiljne unutrašnje nestabilnosti, koju karakteriše javno prepucavanje i govor mržnje članova Vlade između sebe”, ocijenio je on.

Pteirazlog, prema Milatovićevom mišljenju, zašto ova Vlada treba da padne je to što je, kako tvrdi,  ne evropska.

“Vlada je potpuno usporila proces opipljivih evropskih integracija, a na važnim pozicijama upravljanja, uz neviđeni politički revanšizam, imenovala problematične partijske kadrove i korumpirane vedete prethodnog DPS režima”, istakao je on.

Tačno, dodao je Milatović, neophodan je reset.

“Glasati za nepovjerenje ovoj Vladi je glas protiv koalicije DPS-URA-SNP-SDP, koja je očekivano postala neodrživa. Vrijeme je da se Crna Gora izvuče iz ovog političkog blata, tako što će se mandat vratiti građanima koji će o svemu ovome dati sud na izborima. A od toga se ne može pobjeći. Crnoj Gori treba ustavna, demokratska, znavena, stabilna i evropska Vlada koja se jedino može dobiti nakon izbora”, zaključio je Milatović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Milatović: Bratić nije uvrijedila manjine ili nijesam stekao utisak da ih je uvrijedila

Konjević Spajiću: Svaka čast! Vaše “kuliranje” parlamentarne većine je za desetku

Abazović: Želimo da Luku Bar vratimo u stoprocentno državno vlasništvo, scenario energetske krize moguć u Crnoj Gori

Smijenjen Aleksa Bečić

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

“Noćni vukovi”predvodili kolonu “Litije za spas Srbije” u Beogradu

GI “21. maj”: Zamračiti TV Pink na godinu

Vujović: Najrealnije je formiranje vlade koja bi sprovela izbore

ODT Kotor: Tužilaštvo se bavi gonjenjem učinilaca krivičnih djela po službenoj dužnosti, zatvaranje hotela nije u našoj nadležnosti