test

Milatović primio akreditivna pisma ambasadora Izraela, Danske i Španije

Standard

21/10/2024

14:05

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovane, izvanredne i opunomoćene ambasadorke države Izrael Avivit Bar-Ilan, ambasadorke Kraljevine Danske Pernile Dahler Kardel i ambasadora Kraljevine Španije Huana Hose Sans Aparisija, saopšteno je iz njegovog kabineta.



Kako dodaju u saopštenju, u odvojenim razgovorima sa ambasadorima u rezidenciji na Cetinju, Milatović im je poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije.

“Predsjednik je upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji kao i osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore: članstvom u Evropskoj uniji, jačanjem kredibilnosti Crne Gore kao članice NATO saveza i snaženjem dobrosusjedskih odnosa”, naveli su iz njegovog kabineta

U razgovoru sa ambasadorkom Izraela, kako su kazali, konstatovani su tradicionalno dobri međudržavni odnosi.

“Takođe, naglašena je važnost daljeg jačanja saradnje u oblastima ekonomije, investicija i turizma. Predsjednik Milatović je naglasio važnost postizanja mira na Bliskom Istoku, kao i da je Crna Gora posvećena svim inicijativama koje vode u tom pravcu”, ističe se u saopštenju.

Foto: Kabinet predsjednika
Foto: Kabinet predsjednika

Tokom sastanka sa ambasadorkom Danske, kako su kazali, potvrđeni su saveznički i prijateljski odnosi dvije države.

“Ocijenjeno je da bi razmjena posjeta na visokom i najvišem nivou doprinijela jačanju odnosa i daljem osnaživanju saradnje”, naveli su.

Foto: Kabinet predsjednika
Foto: Kabinet predsjednika

U razgovoru sa ambasadorom Španije,  Milatović je, prema njihovim riječima, izrazio zadovoljstvo prijateljskim i odličnim odnosima Crne Gore i Španije.

“Predsjednik države je podsjetio na značaj kontinuirane podrške Španije evropskom putu Crne Gore, uz očekivanje da ta podrška neće izostati ni u narednom periodu, koji je ključan za EU pristupanje Crne Gore. Obostrano je izražen interes za daljim unaprjeđenjem bilateralnih odnosa, posebno u oblastima ekonomije, saobraćaja i turizma”, poručili su.

Kako zaključuju u saopštenju, Milatović je ambasadore upoznao sa tim da je Crna Gora istakla kandidaturu za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN, za period 2026-2027 i zatražio podršku Crnoj Gori od država koje oni predstavljaju.

Izvor (naslovna fotografija):

Kabinet predsjednika

Ostavite komentar

Komentari (0)