Miljanić primio ambasadora Feltena: Njemačka podržava antikorupcijske inicijative Crne Gore

Ministar bez portfejla, Zoran Miljanić primio je Nj.E. Petera Feltena, ambasadora Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori i u srdačnom razgovoru informisao ga o konstitutisanju Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije i neophodnosti izrade Nacionalne strategije za tu oblast.
Miljanić primio ambasadora Feltena: Njemačka podržava antikorupcijske inicijative Crne Gore

Izvor: Vlada Crne Gore

“Miljanić je kazao da je 43. Vlada postigla značajne rezultate u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije, te da su pokrenute istrage protiv visokih predstavnika sudske vlasti i protiv brojnih drugih lica osumnjičenih za korupciju i organizovani krminal. Ministar je takođe podsjetio na velike zaplijene cigrareta i narkotika i kazao da slijede novi procesi i da očekuje da će istrage koje su u toku dobiti sudski epilog.

On je ukazao na neophodnost sveobuhvatne borbe protiv korupcije na svim nivoima i potrebu da se mijenja društvena svijest o toj pošasti koja je poprimila gotovo endemski karakter i koja je prisutna u brojnim sferama drutšva. Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, Miljanić je ukazao na činjenicu da Ustavni sud nema kvorum za odlučivanje, te da je na poslanicima u Skupštini da što prije izaberu preostale članove Sudskog savjeta i iz V.D. stanja izvedu Vrhovno državno tužilaštvo i Vrhovni sud Crne Gore” navodi se u saopštenju iz kabineta ministra.

Ambasador Felten podvukao je konkretnu podršku antikorupcijskim incijativama Vlade Crne Gore, poput onih koju je Savezna Republika Njemačka pružila graničnoj i kriminalističkoj policiji, kao i Ministarstvu pravde. On je ocijenio da su Crnoj Gori otrebne efikasne institucije i saglasio se da je neophodno da se u Skupštini Crne Gore efikasnim radom doprinese konstituisanju i deblokadi ključnih institucija. Felten je kazao i da bi i ubuduće evropske i evroatlantske integracije trebalo da budu prioritet crnogorskig društva, zaključuje se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Pala Vlada Dritana Abazovića

M portal ekskluzivno: “Drug je ovoga zvao isti sekund, to će biti sve kako treba; Bravo kume, ti si doktor nauka”

Zajedničkim djelovanjem suzbiti organizovani kriminal i korupciju

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

AKCIJA ODT-a: Zbog utaje poreza uhapšeno više od 20 fizičkih i pravnih lica

ZAKAZANA SAHRANA VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA: Evo kada i gdje će biti ispraćen Jovan Vukotić

EKSPLOZIJA NA KONIKU: Bačene dvije bombe na kuću policajca

Uhapšen još jedan osumnjičeni za likvidaciju Vukotića