test

Milović Abazoviću: Đe je plitko tu huči

Standard

22/04/2024

15:31

Iako smo Nacrt izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću radili u saradnji sa Evropskom komisijom, Savjetom Evrope, SDT-om i drugim relevantnim institucijama, Dritan Abazović po starom običaju nastavlja sa banalnim neistinama u cilju provincijske teatralizacije politike u kojoj se jedino i snalazi, naveo je na mreži X ministar pravde Andrej Milović.

Kako napominje, zbog javnosti Crne Gore govoriće o činjenicama.

„Vlada nije ništa predložila, niti su predložili “Spajić i Milović”, jer se Nacrt zakona nalazi na javnoj raspravi koja traje do 28. aprila, i u tom procesu će biti uvažene sve konstruktivne sugestije. Toliko o tome“, napomenuo je Milović.

Kako dodaje, “Ministarstvo pravde i 44. Vlada nisu odustali od “Italijanskog modela” – Naprotiv!”

„Radi se na dva kolosijeka, paralelno sa unaprjeđenjem krivičnog modela po preporuci EK i međunarodnih eksperata, radi se i na građanskom modelu oduzimanja imovinske koristi za koji treba više vremena s obzirom da taj model nije postojao u Crnoj Gori, pa ga je potrebno pravilno postaviti kako bi bio primjenjiv u praksi, a ne PR politički trik. Jer za razliku od praksi 43. Abazovićeve Vlade, ova Vlada stvari radi temeljno, ozbiljno i efikasno, bez fanfara, pompe i cirkusantskih trikova“, navodi Milović u reagovanju.

Izvor (naslovna fotografija):

Andrej Milović

Ostavite komentar

Komentari (0)

POVEZANI ČLANCI